mszp.hu | Belföld
2023. március 29. 13:58

Horváth Csaba: El a kezekkel a szakrendelőktől!

Horváth Csaba: El a kezekkel a szakrendelőktől!
A kórházakat államosították 10 évvel ezelőtt, melynek következtében kilométer hosszú várólisták, amortizálódó épületek, és nagyon komoly szakemberhiány alakult ki – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, Zugló polgármestere, a fővárosi MSZP frakcióvezetője.

Nagyjából 10 évvel ezelőtt döntött arról a kormány, hogy államosítja a főváros kórházait. Ennek eredményeként ma már nem biztonságos kórházba kerülni. Nem az orvosok vagy az ápolók hibája ez, hanem a kormányé – tette hozzá.

Nincs olyan hét, hogy ne kapnánk arról hírt, hogy több tízmilliós adósságokat görgetnek a kórházak, melynek forrását nem biztosítja a kormány. Éppen ezért nem örültünk, mikor megérkezett a levél, hogy adjuk át a szakrendelőinket is – célzott Horváth Csaba arra a levélre, melyet Jenei Zoltán, országos kórházi főigazgató a Fővárosi Önkormányzatnak küldött. A levélből nem derül ki, miért is lenne jó, ha államosítanák a szakrendelőket.

Horváth Csaba elmondta: jelen feltételek mellett nem kívánja átadni a kormánynak a szakellátó intézményeit sem a főváros, sem Zugló. A közgyűlés a szerdai ülésén tárgyalja azt a határozati javaslatot, amely kezdeményezi, hogy a fővároshoz tartozó járóbeteg-szakellátás továbbra is a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában maradjon. 

„Nyitottak vagyunk a partneri tárgyalásra, de csakis a betegellátás biztonsága és a finanszírozás biztosítása mellett” – zárta beszédét a fővárosi MSZP frakcióvezetője.

 

Kapcsolódó párttagok