mszp.hu | Belföld
2024. június 07. 15:12

Horváth Csaba: Gondoskodó, fejlődő, biztonságos és zöld Zugló építésén dolgozunk tovább

Horváth Csaba: Gondoskodó, fejlődő, biztonságos és zöld Zugló építésén dolgozunk tovább
A zuglói kampányhajráról, a választás tétjéről és a kerület további fejlesztéséről is beszélt Horváth Csaba, Zugló polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője az ATV pénteki Start című műsorában.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, hogy Zuglóban a választási kampány hajrájában a Fidesz jelöltje a fő kihívó számára, aki mellett három kevésbé jelentős jelölt is rajthoz áll. A 14 egyéni választókörzetben pedig 6-7 jelölt áll egymással szemben. Zugló polgármestere azoknak a 2019-ben egyéni győztes képviselőjelölteknek a támogatására buzdítja a választókat, akik már bizonyítottak.

Horváth Csaba elmondta, hogy a választás alkalmával nemcsak a polgármester munkáját értékelik a választópolgárok, hanem az egyéni képviselők munkáját is véleményezik a zuglói polgárok.

Horváth Csaba a gondoskodó, fejlődő, biztonságos és zöld Zugló építésén kíván a továbbiakban is munkálkodni azokkal a képviselőkkel, akik már bizonyítottak.

Két nap múlva eldől, hogy a választópolgárok mely képviselőknek szavaznak bizalmat. Horváth Csaba elmondta, hogy kész a közös munkára mindazokkal, akiket a zuglói választópolgárok alkalmasnak tartanak.

Horváth Csaba emlékeztetett, hogy a zuglói választópolgároknak tett esküt és nem a pártoknak, ezért mennek ki az utcára és tartanak ott lakossági fogadóórát, és ennek ismeretében végzik a munkát.

Zugló polgármestere a közvélemény-kutatások szerint ismertség, támogatottság, valamint választói aktivitás szerint is vezet, a felmérések a hivatalban lévő polgármester előnyét mutatják.

A következő két nap és az azt követő öt év arról szól, hogy a Fidesz elnyerheti-e zsákmányként Zuglót. A Fidesz győzelme esetén azonban újabb „betonszörnyek” születhetnek, hiszen a kormánypárt már most azt ígéri, hogy Rákosrendezőre luxus-toronyházakat akar építeni, és nem a zuglóiak érdekei szerint alakítanák a beruházást.

A sajtóban megjelent hamis állításokra Horváth Csaba úgy reagált, hogy egy választási kampány sem jogosít fel senkit arra, hogy valótlanságokat és hazugságokat terjesszen.

A Postás Sportteleppel kapcsolatosan Zugló polgármestere azt a vállalást tette, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a terület megmaradjon eredeti funkciójában.

Kapcsolódó párttagok