mszp.hu | Belföld
2024. április 26. 13:55

Horváth Csaba: Nekem Zugló az első, továbbra is az itt élőket fogom szolgálni

Zugló nem lehet zsákmány, itt emberek élnek hétköznapi igényekkel!
A közeledő választásokról, Zugló további fejlesztéséről és a folyamatban lévő beruházásokról is beszélt Horváth Csaba, Zugló polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője a péntek reggeli ATV Start című műsorában.

„Garantálom, hogy Zuglóban az ellenzéki többség fog megmaradni” – érvelt, majd hozzátette, a Rákosrendezőt érintő kérdésekkel, valamint a 4-es metró Bosnyák térig tartó meghosszabbításával fog foglalkozni, nem pedig a pártok közötti vitákkal.

A közelgő választásokkal kapcsolatosan Horváth Csaba elmondta, hogy számára Zugló az első, és a képviselő-testületben azokkal fog együtt dolgozni, akiket a választók a bizalmukkal illetnek. Zugló polgármestere elmondta, hogy azt ajánlotta a tárgyalások során a pártoknak, hogy azok a képviselők, akik a csapat részei, és 2019-ben egyszer már egyéni győztesként elnyerték a választók bizalmát, azokkal folytassák tovább a közös munkát, erre azonban az érintett pártok nem voltak nyitottak és egymás ellen indítottak jelölteket. A „győztes csapaton ne változtass” – elvet kellett volna a pártoknak képviselnie.

„Reménykedem, hogy a zuglóiak ennél bölcsebben fognak tudni dönteni, mint a pártok, amelyek az egységet nem tudták létrehozni” – fogalmazott Horváth Csaba.

Az egyéni körzetekben külön indítanak jelölteket össze-vissza a pártok, ezért is lett volna jó a győztes csapat tagjaival nekivágni a választásoknak, mivel a pártoknak nem egymás rovására kellene erősödnie egy-egy plusz mandátum megszerzésével.

„Garantálom, hogy Zuglóban az ellenzéki többség fog megmaradni” – érvelt Zugló polgármestere, majd hozzátette, hogy sokkal inkább a Rákosrendezőt érintő kérdésekkel, valamint a 4-es metró Bosnyák térig tartó meghosszabbításával fog foglalkozni, mint a pártok közötti vitákkal.

„Azt tudom garantálni, hogy kizárólag olyan döntéseket fogok javasolni az új képviselő-testületnek – bármilyen is lesz a felállás – amire bárki azt fogja tudni mondani, hogy vállalható és támogatható” – érvelt Horváth Csaba.

Korábban a Momentumban zsákmányszerző logika alapján azt mondták, hogy nekik jár még több budapesti polgármesteri hely, ezért szemelték ki maguknak Zuglót is. De Zugló nem lehet zsákmány, itt emberek élnek hétköznapi igényekkel, az önkormányzat ezeknek az igényeknek a teljesítésében partner. Horváth Csaba elmondta, hogy számára Zugló az első és ő továbbra is a zuglói embereket fogja szolgálni városvezetőként.

A műsorban szó volt arról az ingatlancsere-ügyletről is, amelynek köszönhetően a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár zuglói egysége végleges helyére kerülhet, a korábbi ingatlanban pedig egy új Egészségház létesülhet háziorvosi rendelőkkel.

A Bosnyák téren egy vegyes funkciójú beruházást szeretett volna megvalósítani az önkormányzat, ehelyett a kormányzati negyed épül majd. Az önkormányzat minden jogi eszközzel fel próbált lépni ez ellen, hiszen így a kormány „betonszörnyeket” építhet oda. A kormány felhatalmazást adott arra, hogy akármilyen magas, széles, csúnya létesítmény felépülhet, az önkormányzatnak pedig nem hagytak beleszólást. „Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez Rákosrendezőn ne ismétlődhessen meg!” – összegzett a műsor végén Horváth Csaba.