mszp.hu | Belföld
2019. augusztus 28. 10:46

Horváth Csaba: Térkövek helyett újra zöld, élhető Budapestet!

Horváth Csaba: Térkövek helyett újra zöld, élhető Budapestet!
Válaszolt Budapest leköszönő főpolgármestere, Tarlós István felháborító kijelentéseire Horváth Csaba, az MSZP Fővárosi képviselőcsoportjának vezetője. Térkövek helyett újra, zöld, élhető világot hoz létre az ellenzék, a Változás Szövetsége.
Sajtótájékoztatót tartott 2019. augusztus 28-án, délelőtt Budapesten Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője reagálva Tarlós István főpolgármester Budapest zöldstopjának rémhírét terjesztő, a választókba taposó, vérlázító kijelentésére. A fákat irtó folyamatos építkezésekkel szemben az MSZP frakcióvezetője az élhető, zöld város visszaállítását ígéri.
 
 
„Nem a fáknak nincs hely Budapesten, hanem a szürke térköveknek, amelyeket a fideszesek számolatlanul öntöttek a budapestiek nyakába” – jelentette ki a képviselő. „Ha csak azt az erdőt visszaültetnénk, azokat a fákat, amiket a Tarlós-éra alatt kivágtak, akkor egy hatalmas erdővel gazdagodna már ma is a város, tehát tennivaló van bőven” – fogalmazta meg.
 
„Föl kell szabadítani Budapestet a térkövek fogsága alól és vissza kell zöldíteni!” – ismertette Horváth a szabad városok élhetővé tételének egyik központi célját. „A Változás Szövetsége pont azzal a szándékkal jött létre Karácsony Gergely vezetésével, hogy Budapestet felszabadítsa, hogy Budapest az embereké legyen, a zöldé és a fáké, hogy egy jobb és élhetőbb hellyé váljon!” – mondta Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt fővárosi képviselőcsoportjának vezetője.
 

Kapcsolódó párttagok