mszp.hu | Belföld
2022. január 26. 13:10

Horváth Csaba: Újabb fejlesztések a fővárosi közlekedésben!

Horváth Csaba: Újabb fejlesztések a fővárosi közlekedésben!
Két fontos dologról dönt ma a Fővárosi Közgyűlés: rugalmasabbá, időalapúvá válnak az átszállójegyek, valamint feltárják a korábbi V. illetve VII. kerületi fideszes, erősen mutyi-gyanús önkormányzati ingatlanügyeket.

Miután nemrég ingyenessé tették a közösségi közlekedést az álláskeresőknek, a kismamáknak és a 14 év alattiaknak, most tovább bővül a rendszer, amely könnyebbé teheti a fővárosiak, illetve a Budapesten közlekedők életét: bevezetik a 30 és a 90 perces, időalapú átszállójegyet – jelentette be Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt fővárosi közgyűlési frakcióvezetője, Zugló polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

„A 30 perces a korábbi átszállójegy árában, 530 forintban, míg a 90 perces 750 forintban került megállapításra” – ismertette Horváth.

A szocialista politikus elmondta, a rendszer logikája az, hogy egészüljön ki a tarifarendszer olyan kényelmi elemekkel, melyek ráadásul még online is megvásárolhatóak. „Ezek könnyebbé teszik az utazást és fölöslegessé a bliccelést. (…) Ez egy folyamatosan bővülő rendszer, amiben kényelmes utazás és korszerű körülmények kell, hogy jellemezzék a jövő BKK-ját és BKV-jét” – ismertette.

Horváth Csaba leszögezte, a bővülés feltétele a jövőre nézve persze az, hogy a főváros tovább tudja folytatni a fejlesztéseket, illetve le tudja cserélni a járműveket korszerűbbekre, kényelmesebbekre, klimatizáltakra.

Az ellenzéki politikus azt is bejelentette, hogy eredménytelenül zárult a „városháza-eladás” ügyében felállított vizsgálóbizottság munkája. ”Korábban gyanúsítgatások, vádaskodások hangzottak el, alapvetően a Fidesz és a kormányoldal részéről, de nem sikerült a kéthónapos működésük alatt olyan bizonyítékokat, dokumentumokat előásni, felmutatni – még egymillió forintos nyomravezetői díjért sem –, ami alátámasztotta volna, hogy bármilyen szabálytalanság történt a fővárosi ingatlaneladások ügyében”. Horváth mindebből levonta a következtetést: „A Városháza-ügy nem létezik, viszont egy fideszes hazugság-cunami meg létezik”.

A teljes transzparencia jegyében végezetül bejelentette, a mai napon javaslatot tesznek egy új vizsgálóbizottság felállítására, amely az 5. és 7. kerületi önkormányzatok „meglehetősen gyanús és már korábban is nagy port felkavart” fideszes ingatlanmutyijait tárja majd fel.  

Kapcsolódó párttagok