mszp.hu | Belföld
2022. május 13. 22:39

Horváth Csaba visszautasítja az újabb hazugságokat

Horváth Csaba visszautasítja az újabb hazugságokat
Hamisak azok az állítások, amelyek a kerületvezetés belháborúját próbálják vizionálni napok óta.

Ennek ellenkezőjére bizonyíték, hogy kifejezetten Horváth Csaba polgármester javaslatára és előterjesztésére, a képviselők egyhangú döntésével került sor a ZVK korábbi  vezérigazgatójának felmentésére, ahogy abban is egyetértés van, hogy pályázatot írnak ki a vezetői poszt betöltésére.

A kormánypárti médiában a témában eddig megjelent cikkek állításával szemben a zuglói képviselő-testület május 5-i ülésén NEM Horváth Csaba polgármesterrel és a szocialista frakcióval szemben döntött a kerületet irányító koalíció többi pártja, valamint a Kétfarkú Kutyapárt és a Civil Zugló Egyesület a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának leváltásáról.

Ezzel ellentétben a testület kifejezetten Horváth Csaba polgármester előterjesztését szavazta meg, amelyben maga a zuglói polgármester kérte Baracskai Gábor felmentését a Zuglói Zrt. éléről. A valamennyi koalíciós párt által megszavazott polgármesteri előterjesztés egyben azt is tartalmazta, hogy a vezérigazgatói munkakör betöltésére pályázatot kell kiírni. Ugyancsak Horváth Csaba polgármester kezdeményezte, hogy külső szakmai előkészítés mellett, a lehető legátláthatóbb kiválasztási folyamat eredményeképpen keressenek új vezérigazgatót a ZVK Zrt. élére.

A döntésnek több oka volt, közülük a legfontosabb, hogy a kerület vezetésének álláspontja szerint a ZVK Zrt. nem a kellő hatékonysággal működött, és a vezérigazgató elvesztette a koalíciós pártok egy részének a bizalmát. A vezérigazgatói pályázat eredményhirdetéséig tartó időszakra Zugló képviselő-testülete Baranyai Zsoltot, a városüzemeltetési osztály vezetőjét bízta meg az önkormányzati cég irányításával.

Kapcsolódó párttagok