mszp.hu | Belföld
2021. január 03. 14:27

Hőseink igazolták: összefogással lehetséges a korszakváltás

Hőseink igazolták: összefogással lehetséges a korszakváltás
A szolidáris magyarok helytállása megmutatta, a köztársaságpárti gondolkodás az út egy jobb Magyarország felé.

Újévköszöntő üdvözletükben fogalmazták meg Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnökei, hogy a nehézségek közt is össze kell fogni, ez biztosítja a garanciát a korszakváltás felé vezető úton.

„Elbúcsúztattuk 2020-at, a magyarság, egész Európa és a világ egyik, talán legnehezebb évét a világháború óta, melynek súlyosságához a Fidesz sorozatos mulasztásai is hozzájárultak. A járvány második hulláma idején késlekedő kormányzati lépések, a gazdasági és szociális válságot is elmélyítették. Mégis azt mondom Önöknek, hogy van remény, és nem is kevés” – mondta Kunhalmi Ágnes.

Tóth Bertalan felidézte, számos nehézség mellett a magyar munkavállalók különös hősiességről tettek tanúbizonyságot. „Egy olyan évnek intünk búcsút, amely fizikailag eltávolította, de lélekben mégis összehozta az embereket. Ismét bebizonyosodott, milyen sok hőse van ennek az országnak: tanárok, akik kormányzati segítség nélkül is megoldották, hogy otthonról tudjanak tanítani; nővérek és orvosok, akik elnézték, hogy a miniszterelnöknek korszerűbb védőruhája van, mint nekik, de nem háborogtak, hanem zokszó nélkül tették és teszik a dolgukat – amíg tehetik”.

Tóth emlékeztetett, nagyon sokan veszítették el 2020-ban a válság miatt a munkájukat, és a kormány cserbenhagyta az embereket. „Az emberek megmentésére, a gazdaság fellendítésére szánt sok-sok milliárdot a Fidesz-rezsim űrkutatásra, focira és vadászkiállításra költötte, vagy egyszerűen szétosztották a pénzt egymás közt, miközben ma sem adnak 100 százalékos táppénzt a fertőzötteknek! Elvesznek onnét, ahová adni kéne, és azoknak adnak, akiknek már amúgy is bőven van”.

Aláhúzta, harácsolás közben a kormány még szégyenbe is hozta az országot „gestapózással, gázkamrázós nácizással, vétóval zsarolással, nem szólva arról a botrányról, amint az álkeresztény Fidesz EP-képviselője egy ereszen akart elszökni a rendőrök elől egy meleg orgiáról, kábítószerrel a hátizsákjában”.

Kunhalmi Ágnes megerősítette, az önkormányzati választásokkal elindult egy folyamat, ami a válság idején látható eredményeket hozott az emberek összefogásában, és ez a garanciája jövőre a korszakváltásnak. „Megszületett a köztársaságpárti ellenzék teljes körű szövetsége, amely nagy esélyt biztosít arra, hogy szűk másfél év múlva, 2022 tavaszán ellenzékbe küldjük a Fideszt. Tíz keserves év után mindenki megértette, hogy Orbán Viktor autoriter rendszerét csak együtt lehet legyőzni. Ami már sikerült Magyarország nagyvárosaiban, ’22-ben sikerülni fog az ország egészében” – vetítette előre.

Kunhalmi nemzetközi példákkal is igazolta, hogy az előjelek biztatóak. „Amerikában, a világ legnagyobb demokratikus színpadán, Joe Biden győzelme Donald Trump felett azt bizonyítja, hogy a retrográd jobboldali populista politika igenis, napjainkban is legyőzhető. És jelentős fejlemények történtek az Európai Unióban is, de nekünk magyaroknak tudnunk kell, hogy a Fidesz autoriter rendszerét nem Washington, de még csak nem is Brüsszel, hanem csak a magyar választók bonthatják le. Le is fogják, mert 2021-ben és 2022-ben dől el, hogy Magyarország a haladást, a jövőt vagy a múltba révedést választja-e” – hívta fel a figyelmet.

Az emberek ennek érdekében kézzel fogható cselekvéseket láthatnak, emelte ki Tóth Bertalan. „Sok demokrata lelkében felébredt a remény: előválasztásokat tartunk és minden választókörzetben egyetlen közös ellenzéki jelölt áll majd a Fidesz jelöltjével szemben”.

„Az előttünk álló másfél év arról is szól, hogy a bizonytalanokat is meggyőzzük, a Fidesz legyőzhető, és felkészüljünk közösen arra a történelmi jelentőségű változásra, amely új útra vezetheti hazánkat. Álljanak mellénk és támogassanak bennünket, hogy Magyarország újra szabad, haladó és igazságos ország legyen” – hívta fel az embereket Kunhalmi.

„A Magyar Szocialista Párt nevében ezúton kívánunk Önöknek olyan boldog új esztendőt, amelyben együtt váltjuk valóra álmainkat – közös jövőnkért, Magyarországért!” – zárták újévi köszöntőjüket Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnökei.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09