Hősök napja alkalmából

Hősök napja alkalmából
A magyar hősök emléknapján emlékezünk és fejet hajtunk azon katonák és civilek előtt, akik életüket áldozták hazánk biztonságáért, szabadságáért és függetlenségéért.
Magyarország biztonságának sarokköve ma is a Magyar Honvédség. Emellett hazánk számára óriási érték, hogy a világ legerősebb katonai és politikai szövetségének, a NATO-nak, és az egyik legnagyobb politikai és gazdasági közösségének, az Európai Uniónak vagyunk tagjai. Hazánk biztonsága érdekében ugyanígy nélkülözhetetlen a modern, professzionális haderő fenntartása és a XXI. század követelményeinek megfelelő folyamatos fejlesztése, az ehhez szükséges feltételek biztosítása pedig a mindenkori kormányzati és honvédelmi politikai vezetés felelőssége.
 
Ugyanilyen fontos a Magyar Honvédség állományának tettekben is megvalósuló megbecsülése, hisz ők azok a nők és férfiak, akik akár életük kockáztatásával is biztosítják hazánk biztonságát. Az, hogy a Magyar Honvédség még el tudja látni egyre sokasodó feladatait, csak az állomány áldozatvállalásának és elhivatottságának köszönhető.
 
Ma a hősökre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Ám ma az is feladatunk, hogy köszönetet mondjunk a Honvédség állományának, akik nap, mint nap bizonyítják elhivatottságukat és felkészültségüket hazánk biztonságának megőrzésében!
 
Demeter Márta
országgyűlési képviselő