Hová lesznek a Magyar munkahelyek? (avagy munkahelymegtartás Fidesz módra)

A kormány a választások előtt is a munkahelyek megszüntetésén dolgozik. Nem értékelhető másként az a kormányzati törekvés, mellyel ez év januárjától folyamatosan felszámolják azokat az ügynökségeket és közreműködő szervezeteket, amelyek az elmúlt években azért dolgoztak, hogy Magyarország sikeres legyen az  uniós pénzek elköltésében.

Ez több szempontból is veszélyes. Egyrészt megszűnik több mint kétezer munkahely, ami már önmagában felháborító. Ugyanakkor ezzel együtt veszélybe kerülnek Magyarország EU-s pénzei is. Azzal, hogy a Miniszterelnökség dönt a pénzek felhasználásának koordinálásáról, a minisztériumok pedig egymás érdekeinek ellentmondó döntéseikkel akár ugyanazt a tevékenységet többszörösen is támogathatják, a brüsszeli pénzek folyósításának felfüggesztését kockáztatják!

A Fidesz-KDNP kormány ezzel az elhibázott, dilettáns intézkedésével megakadályozza Magyarország gazdasági fejlődését, felzárkózását Európához. A szegénység, az elmaradottság felszámolásában az Európai Uniós pénzek segítségével létrehozott ipari beruházások jelentik az egyik legnagyobb esélyt. Ezen beruházások elmaradása vegetálásra kényszeríti az országot és családok százezreinek elszegényedéséhez vezet.

Az Európai Uniós források elosztásának Miniszterelnökséghez irányításával még inkább felerősödik az a tendencia, hogy a támogatások fideszes és Fidesz-közeli pártkatonák érdekkörében landolnak. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, még az az ár sem volt drága, hogy kétezer embert ki kellett rúgni az állásából.

A MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata, és az MSZP Foglalkoztatási és Munkaügyi Tagozata tiltakozik az ilyen öncélú, pártpolitikai érdekeket szolgáló kormányzati intézkedések ellen! Ma, amikor egy friss OECD vizsgálat alapján Magyarországon kétszer annyian éheznek, mint hét évvel ezelőtt, a Fidesz-KDNP kormánynak az emberek életkörülményeinek jobbá tételén kellene dolgoznia, és nem azon, hogy hogyan tudna még pár ezermilliárdot fideszes pártkatonák zsebébe beletuszkolni.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány anyagi biztonságot teremt a dolgozó embereknek és felszámolja gyermekéhezést. Olyan programot valósítunk meg, amely a családok, a munkavállalók érdekeit tartja elsődlegesen szem előtt.

Gúr Nándor,
Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai Tagozata

Szabadkai János,
Munkás és Érdekképviseleti Tagozata