2012. július 30. 11:41

Hová tűnt a pénz!

A megye egészségügyével foglalkozott továbbra is pénteki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, megyei elnök, hiszen hetek óta nem kapnak kielégítő válaszokat. Várjuk azt az indoklást, magyarázatot - mondta - hogy miért volt szükség a holdingnál olyan személyek felmentésére, akik a megyéhez erősen kötődnek, és minőségi szintű szakmai tevékenységet folytattak. Nem kielégítő számunkra a hallgatás sem a holding vezetésétől, sem a kormánypárti képviselőktől.

Még a szocialista kormány idején döntés született a tömbkórház projektről, amit szakmai stáb, szakmai alapon készített akkor. Megdöbbenéssel olvasom az elmúlt hetekben, - folytatta, - hogy több milliárd forint hiányzik a megvalósításához. Ismerem a projekt tartalmát.

Nyilvánosan tette fel a kérdést: Mire költöttek a projekt kapcsán százmilliókat? Ki a felelőse? Elképesztő, hogy a projekt még el sem kezdődött! Nincs elfogadható érv arra, hogy több milliárd hiányzik. Hová tűnt a pénz? Válaszoljon, aki ezért felelős! – hívta fel a figyelmüket a megyei elnök.