2012. február 23. 08:59

Hova tűnt Dancsó József?

Orosháza polgármesterének nem fontos a Wesley János iskola sorsa?

Hazugság, amit a Fidesz állít, hogy az Országgyűlés előtt lévő, az egyházak jogállásáról szóló kormánypárti javaslat nem érinti az orosházi volt gyógypedagógiai iskola sorsát. Már hogyne érintené!

Iványi Gábor, az iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnök-lelkipásztora néhány nappal ezelőtt − mintegy utolsó segélykiáltásként − a következőt írta:

A MET Egyház „főiskolai, közoktatási és szociális intézményhálózatában több ezer személyről gondoskodik, és mintegy 800 munkahelyet tart fenn. Hamis és törvénytelen döntésével a jelenlegi kormány és parlamenti többség elsősorban az ő sorsukat veszélyezteti.”

Varga Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő erre a veszélyre mutatott rá. Ő a Parlamentben módosító indítvánnyal tette volna lehetővé a MET egyházi jogállásának megőrzését. Dancsó József miért nem csatlakozott ehhez?

Az MSZP Orosházi Szervezete évek óta következetesen tiltakozik Dancsó József önkormányzati iskolarendszert romboló tevékenysége ellen. A szocialista városvezetés alatt önkormányzati fenntartású volt a gyógypedagógiai iskola is. Most miért nem az? Örülnünk kell, hogy a szülők 2010-ben rátaláltak a MET Egyházra, amely megmentette az iskolát a bezárástól. Emlékezhetünk Dancsó József akkori „áldásos” tevékenységére.

De ennek a témának a felvetése a részükről nyilvánvalóan figyelemelterelés. Napokon belül szavazni fognak az Országgyűlésben a képviselők erről a törvénymódosításról. És akkor fehéren-feketén ki fog derülni, hogy Dancsó József mi mellett teszi le a voksát. Többet ér-e neki a pártfegyelem, mint a város, a közösség, amelyet képvisel? És akkor végre meg kell majd szólalnia: nem bujkálhat tovább!

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége