mszp.hu | Belföld | Dégáz közlemény Orosháza
2014. július 09. 09:13

Hova tűnt Simonka György?

Július 1-jével bezárt a Dégáz Orosházán ‒ tudhattuk meg az internetről. Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, aki a választási kampány során arról beszélt, hogy minden ígéret annyit ér, amennyit beváltanak belőle, most a közelébe sem megy az orosházi embereket érintő problémáknak, így Dégáz-ügyben is mélyen hallgat. Orosháza nem a régió fejlettebb részei felé tart, hanem csúszik le Pusztaottlakához. Sorra szűnnek meg a szolgáltatások, és most újabb hátrányt szenvednek el az orosházi emberek.

Először is Simonka Györgynek, mint a térség választott országgyűlési képviselőjének azonnal meg kellett volna szólalnia, hiszen a hírek szerint a Dégáz 65 fővel készül csökkenteni a dolgozói létszámát, vagy már meg is tette. Ez 65 család megélhetésének veszélybe kerülését jelenti. Hol fognak ezek az emberek munkát találni? Menjenek ők is külföldre vagy mehetnek közmunkásnak 47 ezer forintért? (Amiből a Fidesz szerint meg lehet élni…)

Másodszor, nehezen hihető, hogy Simonka György nem értesült előre ‒ legalább informálisan ‒ a Dégáz telephely-bezárási tervéről, ő, aki sokak szerint a trafik- és egyéb mutyigyanús ügyekben roppant jól informált.

Harmadszor, a választóinak megmagyarázhatná azt is, hogy szerinte a Dégáz miért indokolja a telephely bezárását azzal, hogy gazdasági-pénzügyi válság van az országban, a bevételeik csökkentek és ágazati különadókat kaptak a nyakukba? Nem függ ez össze valamelyest a rezsicsökkentéssel, és nem arról van-e szó, hogy amit kaptak az emberek a réven, sokszorosan megfizetik most a vámon?

Pontosan nyolc évvel ezelőtt, Orosháza és térsége akkor megválasztott egyéni országgyűlési képviselőjét hasonló kihívás elé állította a Dégáz: az orosházi ügyfélszolgálatát akarta bezárni. Akkor, 2006 júniusában az egyéni országgyűlési képviselő azonnal cselekedett és gyorsan elhárította a bajt: az ügyfélszolgálat megmaradt. Az más kérdés, hogy az szocialista volt, orosházi és nem Simonka Györgynek, hanem Fetser Jánosnak hívták.

Hova tűnt Simonka György? Jó lenne, ha végre tenne is valamit az itt élőkért. Négy év hosszú idő lesz tétlenségben.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége