Hova tüntette az Orbán-kormány 3 millió ember nyugdíjvagyonát?

A kormány becsapta és meglopta azt a három millió magyar munkavállalót, aki jövőjére gondolva magán-nyugdíjpénztárban tett félre az időskorára. Alig 200 milliárd forint van már csak az államkasszában a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonból.

A kormány korábban azzal hülyítette az embereket, hogy a megtakarításaik elvétele az államadósság csökkentése miatt szükséges. Csakhogy az államadósság a nyugdíjvagyon elvétele után is magasabb, mint a 2010 kormányváltáskor volt. Ez tehát nem válasz arra, hogy a 3000 milliárd mire ment el.

Orbán Viktor tolvajkormánya a mai napig nem árulta el, hogy hova, mire költötte el azt a rengeteg pénzt, amit 3 millió ember az időskorára tett félre. Az MSZP várja az Orbán-kormányt azonnali tételes elszámolását a nyugdíjvagyonnal! Elvárjuk továbbá, hogy haladéktalanul nevezzék meg a nyugdíjkasszából hiányzó milliárdok elherdálásának politikai felelőseit!

A nyugdíjvagyon lenyúlása és elherdálása olyan bűn, amit a múlt Magyarországát képviselő Fidesz a jövő Magyarországa ellen követett el. A jövő Magyarországát építő MSZP igazságot fog szolgáltatni és kiszámítható időskort fog biztosítani minden kifosztott, meglopott és megalázott magyar munkavállalónak.

Korózs Lajos,
elnökségi tag