2012. szeptember 18. 15:03

Hozzák nyilvánosságra a BKK-ról készült jelentést!

A mai napon az origo hírportálon ”Fiókban tartotta a főváros a Vitézyt szorongató jelentést” címmel összeállítás jelent meg.

A cikk állításai szerint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nél lezajlott belső ellenőrzés súlyos hiányosságokat, esetleges visszaéléseket tárt fel a szervezet pénzügyi működésével kapcsolatban.

Amennyiben a jelentés létezik, illetve a cikkben leírt megállapítások igazak, az erre vonatkozó dokumentumokat Budapest polgárainak joga van megismerni. Ezért a mai napon levélben fordultunk Tarlós István főpolgármester úrhoz, amelyben a következő kérdésekre kértük válaszát:

• Lezajlott-e a cikkben leírt, vagy ahhoz hasonló belső vizsgálat a BKK-nál?
• Ha igen, milyen megállapításokat tett a vizsgálat?
• Mikor és milyen formában kívánja a főváros vezetése a budapesti polgárok és a Fővárosi Közgyűlés nyilvánossága elé tárni a feltárt tényeket?
• Amennyiben a cikkben említett visszaélések valóban megtörténtek, azok milyen személyi és szervezeti következményeket vonnak maguk után?


Arra kérjük Tarlós Istvánt, ha a jelentés valóban létezik, hozza azt nyilvánosságra, és ha a jelentésben foglaltak alapján szükséges, vonja le a megfelelő személyi és szervezeti konzekvenciákat.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője