Hozzák végre létre az egyéni nyugdíjszámlákat!

Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával minden aktív munkavállaló számára tegye világossá, mekkora összegű nyugdíjra számíthat!

A magyar munkavállalóknak 2010-ben még volt 3000 milliárd forint magán-nyugdíjmegtakarításuk. Ezt az Orbán-kormány zsarolással elvette és elherdálta. Még azt sem mondhatjuk, hogy az államadósság törlesztésére költötték, hiszen ez az azóta már rekord összegűre gyarapodott. Varga Mihály épp tegnap ismerte el, hogy a magánnyugdíjak az utolsó fillérig eltűntek, s eltűnt ezzel a magyar emberek időskori megtakarítása is.

A magán-nyugdíjvagyon ellopása, a több pilléren nyugvó nyugdíjrendszer szétverése az Orbán-rezsim főbűneinek egyike. Az ostobán és értelmetlenül felszámolt magánpénztárakból hiányzó összegek a jövő nyugdíjasainak pénztárcájából fognak hiányozni, de nagyon. Az idősödő magyar társadalom jogos elvárása, hogy a mindenkori kormány ne csak a jelenlegi nyugdíjak értékállóságát és folyósítását biztosítsa, hanem a jövő nyugdíjasainak járandóságát is.

Ezért elvárjunk, hogy a kormány az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával a lehető leghamarabb minden ma aktív munkavállaló számára tegye világossá, mekkora összegű nyugdíjra számíthat!

Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke