Belföld | kormánypropaganda közlemény
2013. március 27. 15:24

Hülyék azért nem vagyunk!

Újra egy butuska mámorpropagandával próbálkozik az Orbán-kormány. Most éppen a nyugdíjak értékének növeléséről szeretne meggyőzni minket, hogy milyen csodálatos is, sőt meseszerű az idősek élete az Orbán által kirabolt országban.

Azt hihetnénk, hogy nem tudnak már több tönkretett ügyet sikersztoriként eladni a Fidesz kommunikációs agresszorai, de mégis. Nem sok társadalmi csoport van, akikkel annyira elbánt a Fidesz, mint a nyugdíjasok. A magán-nyugdíjpénztári vagyon elrablása, a kényszernyugdíjazások bevezetése, vagy a rokkantnyugdíjasok megalázása és még sorolhatnánk.

Most meg azzal villantanak, hogy a nyugdíjak értéke növekedett 5,2 százalékkal. Közben pedig nem teszik hozzá, hogy az infláció 5,7 százalék volt. Azaz a nyugdíjak hiába emelkedtek, ha ennél jóval nagyobb volt az áremelkedés. Ráadásul az élelmiszerek ára ennél is nagyobb mértékben nőtt, így a nyugdíjak vásárlóértéke az Orbán-kormány alatt nemhogy nőtt, de jelentősen csökkent.

Három év alatt, a kétharmados többség birtokában sikerült teljesen kilátástalanná tenni a nyugdíjasok életét.

Ezért javasoljuk, hogy a százmilliókba kerülő agymosás helyett, vigyék lejjebb az élelmiszerek áfáját, amivel közel húsz százalékkal csökkenhetnének az élelmiszerárak! Ez lenne a helyzet valódi megoldása, nem a szánalmas öntömjénezés, vagy az emberek saját adóforintjain hirdetett hülyének nézése.

Török Zsolt
szóvivő