Belföld | Kapuvár húskombinát
2013. január 11. 10:54

Húsbavágó kérdések – avagy Kapuvár is vár?

Állami és önkormányzati milliárdokból mentenek meg három húsipari céget: Pápa, Gyula és Kaposvár megsegítése azt jelenti, hogy megerősítik a kormányzat három fontos várát. De miért vár Kapuvár hiába? Miért maradt ki a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. a csődhelyzetek megsegítésére indított kormányzati akcióból? Miért hitegették a város egykor meghatározó üzemének 400 dolgozóját és családjukat a stratégiai védelem alá vonással, miért nem közölték velük kezdettől fehéren-feketén, hogy az pusztán a felszámolási eljárásra vonatkozik? És mi az oka annak, hogy minderre a mai napig nincs elfogadható, megnyugtató válasz?

Mint ahogy arra sem, hogy éppen e válságos időszakban hirtelen mitől vált fontossá az önkormányzat számára a városban csupán a kiváltságosok számára haszonnal kecsegtető húsmintabolt nyitása? Mert miként lehetséges az, hogy az üzlet beszállítója az a cég, melynek ügyvezetője a szárföldi polgármester Horváth Ferenc, aki egyben megyei fideszes képviselő, továbbá másik képviselője a megyei önkormányzat alelnöke, a szintén fideszes Kóczán Zoltán?  Hab csak tortán képzelhető el, így esetünkben húson a mócsing az ügyet megkoronázó másik „apró” tény, hogy a bolt vezetőjének közvetlen hozzátartozója ugyancsak fideszes képviselő a városban. Ugye, mindez csupán merő véletlenség?

És ugyebár egyértelmű, hogy ezeket a húsbavágó kérdéseket meg kell fogalmazni, fel kell tenni őket, és főleg válasz után kiáltanak..? Ezért kérdezzük Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőtől és Hámori György polgármestertől, hogy igazak-e a fenti, Kapuváron mind inkább terjedő információk?

Keizler Kálmán
a Győr-Moson-Sopron megyei elnökség tagja