mszp.hu | fizető parkoló parkolás Zugló
2017. április 01. 11:23

Hűtlen kezelés Zuglóban?

Hűtlen kezelés Zuglóban?
Az MSZP arra kéri Karácsony Gergely polgármestert, hogy vétózza meg azt a döntést, amely 800 millió forint kárt okoz Zuglónak!
Zugló önkormányzat képviselő-testülete korábban tárgyalta a „Zugló közigazgatási területén megvalósuló fizető parkoló övezetek üzemeltetési feladatainak ellátásáról” szóló napirendet. A Polgármesteri Hivatal és annak Jogi és Törvényességi Osztálya az előzetes jogi vizsgálat után az előterjesztést támogatta. A testületi döntés alapján az üzemeltetési feladatok egy részét piaci szereplő bevonásával végeznék el. A szakértők által ötéves üzemeltetési időszakra összeállított költségbecslést alapul véve a Zuglói Önkormányzat ezzel csaknem 800 millió forintot takarítana meg. 
 
A képviselő-testület tegnapi ülésén Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője olyan, mindenféle jogi normakontrollt mellőző módosító javaslatot terjesztett elő, amely szembemegy a testület ez irányú korábbi döntéseivel, és amelynek következményeként az önkormányzat saját maga látja el az üzemeltetési feladatokat. Ez 800 millió forintos kárt okoz a Zuglói Önkormányzat számára.
 
A Várnai László által benyújtott módosítás a Fidesz képviselőinek támogatásával elfogadásra került, a kerület 800 milliót veszít. Mi ez, ha nem hűtlen kezelés? A javaslatot megszavazók képviselők hogyan fognak elszámolni lelkiismeretükkel és a közpénzzel?
 
MSZP Zuglói Szervezete