mszp.hu | Belföld
2023. január 06. 14:41

Idén is folytatjuk a rezsiSTOP-fórumokat

Idén is folytatjuk a rezsiSTOP-fórumokat
2022-ben három és fél hónap alatt 26 rezsiSTOP-fórumot tartott az MSZP.
A fővárosban a 8., 10., 13., 16., 18. és 22. kerületben, Kecskeméten, Pécsen, Baján, Székesfehérváron, Hódmezővásárhelyen, Kazincbarcikán, Szekszárdon, Nyíregyházán, Miskolcon, Győrben, Érden, Szegeden, Tatabányán, Törökszentmiklóson, Dunaújvárosban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Balassagyarmaton, Vácon, sőt az alig 170 fős Sámodon is jártak politikusaink, pártvezetőink, hogy bemutassák azt a javaslatcsomagot, amely minden magyar lakos számára azonnali segítséget jelentene a rezsiválságban.

Az igazi baloldalként, a szocialista párt most is a keményen dolgozó magyarok érdekeit tartja szem előtt, a RezsiSTOP program főbb pontjai ezért a következők:

 1. A Fidesz-kormány ne nyerészkedjen a magyar családok rezsijén! A paksi olcsó áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül! Paks 1 kilowattóránként 12 forintos kilowattóránkénti áron termel, méghozzá jóval többet, mint a magyar lakosság áramigénye.
   
 2. Garantált alapszolgáltatást mindenki számára a lakóhelyén! Minden Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező ember a lakóhelyén azonos mennyiségben jogosult legyen a legolcsóbb földgázhoz és villamos energiához való hozzáférésre, vagyis a 30 Ft/m3-es árú hazai kitermelésű földgázra és a 12 Ft/kWh költségű paksi áramra.
   
 3. Legyen 5%-os az ÁFA a lakossági energiaáron a mai 27% helyett! Az állam ne nyerészkedjen az elszálló energiaárakon: az átlagfogyasztás felett gáz esetén 21,7 Ft helyett 158,8 Ft, áram esetén 7,5 Ft helyett 15 Ft ÁFA-t kell fizetni. Ez szinte megfizethetetlen, a brutális infláció mellett.
   
 4. Országos szigetelési programot minden lakóépületre! Az MSZP kezdeményezte, hogy a Kádár-kockákra, családi és társasházakra, valamint panelépületekre indítsanak célzott, önerő nélküli felújítási támogatási programot, valamint kamatmentes hitellel támogatott felújítást lehetővé tevő országos szigetelési programot. Csak a tervezett Vodafone-vásárlásból 100,000 házat lehetne felújítani!
   
 5. Ingyenes előre fizető mérőt, és visszakapcsolást a vezetékes energiaellátásba! Mindenki, aki kéri, ingyen jogosult legyen az előre fizetős mérőóra felszerelésére. Ez egyrészt megakadályozza a kikapcsolásokat, másrészt lehetővé teszi, hogy a kis jövedelemmel rendelkezők, vagy szociális támogatásra szorulók is hozzájussanak a minimálisan szükséges energiához.