papa-ma.hu
2011. január 11. 14:59

Időközi önkormányzati választás Pápán

A szocialisták Grőber Attilát és Kövér Józsefet indítják Pápán a március 6-i önkormányzati időközi választáson.

Kedden délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a tavaszi választással kapcsolatos személyi döntéseit a Magyar Szocialista Párt pápai alapszervezete. Közismert, hogy Kovács Zoltán eddigi polgármesternél - a Veszprém megyei Kormányzati Hivatal vezetőjévé történő kinevezésével - összeférhetetlenség lépett fel korábbi polgármesteri és önkormányzati képviselői funkciója miatt. A szocialisták Grőber Attilát indítják polgármesterjelöltként, míg a 9. számú választókerület képviselői címéért a körzetben lakó Kövér József indul. Gőgös Zoltán szerint mindkét személy régóta bizonyít a helyi politikában és alkalmas a tisztség betöltésére.

Grőber Attila megtiszteltetésnek érzi, hogy az MSZP pápai polgármesterjelöltje lehet. Mint mondta, példa értékű lehet a városért tett munkája, akár civilként, akár munkahelyi szinten, akár a közéleti szerepvállalásáról van szó.

- Most már jobban látjuk, hogy a központi költségvetés által a családokra rótt növekvő terheket itt helyben kell megoldani úgy, hogy a már meglévő fejlesztéseket folytassuk. Az ajánlószelvények összegyűjtése és leadása után pedig bemutatjuk a programunkat elemenként - fogalmazott Grőber.

A politikus kihangsúlyozta, az előttük álló két hónap alatt pártállástól függetlenül kell harcolni azért, hogy az emberek újra részt vegyenek, vagy részesei legyenek a közéletnek, hiszen a választás eredménye közügy, közös ügy.

Kövér József több évtizede a 9. számú választókerület lakója. Listás képviselőként az elmúlt nyolc év során mindig figyelemmel kísérte a Kilián lakótelep környékét, különösen a sporttelep állapotát.

- Két dolgot emelnék ki, amit sikerült elérnem az elmúlt nyolc évben: egy bankautomata telepítése a Kilián lakótelepre valamint a 9-es és a 10-es számú helyi járatú autóbuszok az általam benyújtott és megvalósított javaslat alapján közlekednek a Külső-Veszprémi úti körforgalomig, így összekötik a Kilián lakótelepet a Vajda Péter lakóteleppel, illetve a Tókerttel.

A kopogtatócédulákat az ajánlószelvényekkel együtt 2011. január 17. és 20. között kapják meg a választópolgárok. Az időközi választáson jelöltet ajánlani 2011. február 4-én 16:00 óráig lehet a kitöltött ajánlószelvény a jelölt, illetve a jelölő szervezet képviselője részére történő átadásával. Így a következő feladat a szükséges ajánlások összegyűjtése lesz a jelölő pártok részéről.