mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. november 20. 13:42

Igaz beszéd a fideszes vétóról

Igaz beszéd a fideszes vétóról
Orbán Viktor és a Fidesz megerőszakolták a demokráciát, megerőszakolták az európai és a magyar jogrendet.

Orbán Viktor és a Fidesz állami, sőt immár alkotmányos szintre emelte a korrupciót.

Orbán Viktor és a Fidesz számára semmi sem drága, hogy megtartsa hatalmát és vele a közpénzek kasszájának kulcsát.

Orbán Viktor és a Fidesz hazudik az uniós jogállami mechanizmusról: annak semmi köze sem a migrációhoz, sem pedig Soros Györgyhöz.

Az igazság az, hogy az Európai Unió tagállamai és az európai adófizetők megunták, hogy Orbán és bandája saját zsebét tömi az uniós közpénzekkel.

Az igazság az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem akarja, hogy bárki kontrollt gyakoroljon felettük és ezért bármire képesek.

Az igazság az, hogy a fideszes költségvetési vétóval megakadályozzák, hogy Magyarország a következő években hozzájusson a magyar embereket megillető 7000 milliárd forint kohéziós forráshoz, a több mint 4200 milliárd forint agrártámogatáshoz és többek között a 2100 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz az újjáépítési csomagból.

Az igazság az, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta: nincs szüksége az országnak hitelfelvételre, hiszen maga ismerte el, hogy a napokban 900 milliárd forintnyi devizahitelt vettek fel a piacról – szemben a rendkívül előnyös kondíciójú uniós hitelcsomaggal.

Az igazság az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egy olyan gyilkos hazárdjátékba sodródott, amelyben Magyarország és benne a magyar emberek érdeke csak sérülni tud.

Ujhelyi István
Brüsszel/Budapest – 2020.11.20

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21