mszp.hu | Belföld | gyed GYES költségvetés korrupció
2017. május 17. 13:32

Igazságot kell tenni, meg kell állítani a fideszes korrupciót!

Igazságot kell tenni, meg kell állítani a fideszes korrupciót!
Az MSZP frakcióvezetője szerint át kell írni a 2018-as költségvetést annak érdekében, hogy igazságot tegyenek és megállítsák a fideszes korrupciót.

Tóth Bertalan szerdán az Országgyűlésben a jövő évi büdzséről szóló vitában azt mondta, ez az igazságtalanság és a korrupció költségvetése, amely a gazdagokat jutalmazza, a szegényeket bünteti. Hét éve több adót fizetünk, mégis kevesebb pénz jut az állam feladataira, mert a Fidesznek stadionok, propaganda és egy soha meg nem térülő atomerőmű kell - értékelte.

Hangsúlyozta, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, a vagyoni különbségeket csökkenteni kell, ezért akinek 1 millió forintnál nagyobb a jövedelme, 100 milliónál nagyobb a vagyona, többet kell vállalnia.

Mesterházy Attila, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke elmondta, a szociális kiadások, az oktatás és az egészségügy területén javasolnak módosításokat. Hozzátette: 35 százalékkal emelnék a 2008 óta változatlan családi pótlékot, és ugyanekkora mértékben javasolják emelni az anyasági támogatást, a gyest, a gyetet, a gyedet.

Kapcsolódó párttagok