mszp.hu | Belföld | Nyugdíj
2019. december 19. 16:12

Így kíván boldog karácsonyt a keresztény Fidesz: marad a megalázóan alacsony nyugdíjminimum!

Így kíván boldog karácsonyt a keresztény Fidesz: marad a megalázóan alacsony nyugdíjminimum!
Az Orbán-kormány az elmúlt 10 évében a legelesettebbeket nemhogy az út szélén hagyta, hanem egyenesen az árokba rúgta őket. Így tett korábban 200 ezer rokkantnyugdíjassal, a közmunkások tízezreivel, a kizsákmányolt és rabszolgává tett dolgozók százezreivel is.
Most pedig kiderült, hogy a Fidesz továbbra is megalázza a nyugdíjasokat azzal, hogy még az öregségi nyugdíj legkisebb összegét sem hajlandó megemelni. Annak ellenére sem, hogy több más juttatás mértéke is ettől függ, például a gyermekgondozást segítő támogatásé, az egészségkárosodási támogatásé, a közgyógyellátásé, az időskorúak járadékáé, a gyermeknevelési támogatásé. 
 
Így kíván a keresztény kormány boldog karácsonyt több százezer nélkülöző idősnek, gyereknek, családnak.
 
A kormány ugyanakkor még a nyugdíjemelésben is átverést alkalmaz. A magyar nyugdíjasoknak az MSZP javaslata szerinti, a vegyes indexálás alapján járó 6,5% helyett csupán 2,8%-os emelést ad a Fidesz nagy kegyesen, miközben még az MNB szerint is jóval magasabb lesz az infláció. 
 
Ezért is van szükség arra, hogy ezt a rezsimet leváltsuk és az MSZP programja alapján a köztársaságpárti erők győzelme után megduplázzuk a minimálnyugdíj összegét és a családi pótlékot. Át kell térni a vegyes indexálású nyugdíjemelésre és igazságot kell szolgáltatni a megkárosított és megalázott rokkantnyugdíjasoknak!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok