2012. február 07. 09:28

Íme a Fidesz borsodi "elitcsapata” - így még érthetőbb az éhségmenet

Nem csoda, hogy a szegénység, a nyomor és a Fidesz-kormány népnyúzó politikája miatt elkeseredett „éhségmenet” indult Borsodból: a helyi fideszesek a - nemzetet nyomorba döntő politikájuk közben - saját zsebüket azért nem felejtik el megtömni.

A szegénység és a szegénységet előidéző politikusok rongyrázása együtt már bicskanyitogató. Nem csoda, hogy több tucatnyian keltek útra a kizsákmányoltak nevében.
 
1. Dupla költségtérítéses, törvénysértő Fideszes politikusok:
 
Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere, és Csöbör Katalin Alsózsolca alpolgármestere is úgy gondolta, hogy bár a törvény tiltja, hogy több helyről vegyenek fel költségtérítést, mégis két helyről szakítottak több mint fél-fél millió forintot. Az országgyűléstől és az egyébként is nehéz helyzetben levő önkormányzattól is felvették a nekik nem járó pénzt. Mellesleg Zsiga Marcell 1,7 millió forintos havi jövedelme mellett szorult rá a „csalásra”.
 
2.  Azori-szigetekre látogató megyei közgyűlési elnök
 
Mengyi Roland, a Borsod Megyei Közgyűlés elnöke sem elégedett meg a havi 1,7 millió forintot meghaladó fizetésével. Inkább - további 11 fideszes kíséretében - kiruccant pár napra az Azori-szigetekre egy „roma felzárkóztatási program” apropóján. Mindezt persze közpénzen, miközben borsodban is csőd közelben vannak miattuk az önkormányzatok, fáznak a gyerekek az iskolákban és éheznek az emberek, mert sehol nincs a beígért egymillió új munkahely.

3. Jogosulatlan pénzeket felmarkoló képviselő
 
Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő „összeférhetetlenül” dolgozik egy állami cég vezetésében, ahonnan havonta egymillió forintos pluszfizetést kap.
 
4. Ingatlanpanama-gyanús ügyletek a megyei közgyűlésnél
 
Mengyi Rolandék egy decemberi vasárnap estére hívtak össze rendkívüli közgyűlést. Sebtében, értékbecslés nélkül, csak a helyszínen kiosztott előterjesztés alapján kellett dönteni a Megyei Közgyűlésnek egy „kis értékű” ingatlan megvásárlásáról. „Csupán” 650 millió forintocskáról volt szó, minek is kellett volna értékbecslés, bizottsági ülés, netán átgondolt döntéshozatal… Hacsak nem azért volt ilyen sürgős az értékbecslés nélküli gyors döntés, mert városi pletykák szerint a közgyűlési vezetést szoros szálak fűzik az ingatlant eladókhoz.
 
Egy korábbi fideszes megyei közgyűlési alelnököt nem olyan régen már börtönre ítéltek ingatlanpanama gyanúja miatt, igaz, egyelőre még nem jogerősen. A miskolci ITC székház zavaros értékesítése kapcsán Gergely Zsoltot, a borsodi megyegyűlés korábbi fideszes alelnökét elítélték, de most új eljárást indítottak.
 
5. Rokonok a zsíros állami állásokban
 
Először Ágh Péter, a Fidelitas elnöke szólta el magát, hogy a fideszes pártkatonák a 2010-es kormányváltást követően jól fizető állami állásokba fognak menni, de rokonokról akkor még nem szólt a pofátlan fáma. Ezt terjesztette ki Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere azzal, hogy a családtagjait is jól fizető állásokba ültette. Igaz, ezúttal nem állami, „csak” önkormányzati cégekről és pozíciókról van szó.
 
Minderre csak rátett a Fidesz gondolkodását leleplező Lázár János, aki szerint „akinek nincs semmije, az annyit is ér”…

Török Zsolt
szóvivő