2012. január 19. 14:11

Íme, a gyáva Fidesz pancser diktatúrája: az ellenzék nem ünnepelhetne, de fog

Március 15. ezentúl kormányünnep lesz. Orbán Viktor láthatóan megelégelte, hogy a főváros utcáit elégedetlenkedő tömegek lepték el, akik őt szidalmazzák. Azonban akik Orbán Viktort kritizálják, azoknak nem jussuk egyetlen nemzeti ünnep sem, ezért a közigazgatási minisztériumban úgy döntöttek, két évre előre lefoglalják az összes számottevő teret és utcát Budapesten a kormány számára.

Orbán Viktor anno közölte: a nemzet, a haza nem lehet ellenzékben. Most, hogy a „nemzet” kormányra került, már úgy gondolja, hogy az ellenzék nem része a nemzetnek, ezért nem is jár neki nemzeti ünnep. Egyik sem. Ma a lakosság 84 százaléka nem elégedett azzal, amit ő és pártja nemzettel, s hazával művel. Vagyis ma Orbán Viktor és a Fidesz logikája szerint Magyarországnak a 16 százaléka a nemzet, a 84 százaléka pedig…

Orbán Viktor tegnap még Strasbourgban hazudott demokratizmust az EP képviselőknek, ma pedig újabb jogosítványt vesz el az ellenzéktől. Két évre. A Fideszről ezzel ismét bebizonyosodott, hogy „gyáva”. Retteg a kritikától, reszket a vereségtől, közben sorra bukja el a korábban büszkén vállalt, hazugságra és lopásokra épülő intézkedéseit, melyekről egymás után derül ki, hogy nem más, mint puszta szélhámosság. Ez már a vég.

Szeretnénk tudatni Orbán Viktorral és a Fidesszel, hogy ha lefoglalja egész Budapestet, lefoglalja egész Magyarországot, mi akkor is megtartjuk nemzeti ünnepeinket!

Volt idő, amikor nem lehetett megtartani nemzeti ünnepeinket a történelmi helyszíneken. De az igazi hazafiak akkor is illő módon emlékeztek meg hőseinkről, a rabigát leverő elődeinkről. Köztük volt Orbán Viktor is. Most éppen az ő vezérletével köszönnek vissza ezek az idők: bértapsolókkal, fizetett statisztákkal, államilag lekötött, lezárt helyszínekkel, közpénzből és Kubatov-listáról összeszedett, állásukat féltő, megzsarolt emberekkel akar a Fidesz nemzeti ünnepet ülni.

Ám legyen. Akkor majd máshol fogunk összegyűlni. Vannak Budapestnek külső kerületei is, nem csak belvárosa. Vannak vidéki városok is, és – az előző, szocialista kormányok sikeres fejlesztéspolitikájának eredményeképp - azoknak is vannak nemzeti ünnephez méltó módon felújított terei. Akkor majd ezeken fogunk összegyűlni sok százezren, és bebizonyítjuk, hogy a magyar emberek szabadsághoz való jogát, nemzeti hőseink iránti tiszteletét, kegyeletét nem akadályozhatja meg egy lelepleződéstől, bukástól rettegő kormány szánalmas intézkedése.

Bármit is tesznek, a demokráciát, a szabadságot követelő többség meg fogja tartani nemzeti ünnepeinket, ki fog állni a magyar szabadságért, és hitet fog tenni amellett, hogy az azt veszélyeztetőket elzavarja.

Akár akarja Orbán Viktor és a Fidesz, akár nem.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes