2011. április 20. 17:44

Íme az újabb narancsos bukta: besült bérkompenzáció

A 2011-es költségvetés, valamint az igazságtalan egykulcsos adórendszer csődje után kisült az újabb narancsos bukta. A Rogán Antal által dirigált bérkommandó látványos bukása után nyilvánvaló: a Fidesz átverte az embereket, amikor azonnali, nagyarányú adócsökkentést ígért minden magyar munkavállalónak.”A versenyszférában a béremelés eddig körülbelül 50 százalékban valósult meg” – írja Rogán Antalt idézve a fidesz.hu. Márpedig ha egy igazságtalan adórendszert hozó kormánypárt hivatkozik egy valódi cselekvés helyett bérkommandózással megbízott kormánypárti képviselőre, azt illik komolyan venni. A baj csak az, hogy egy másik kormánypárti politikus, bizonyos Matolcsy György korábban arról beszélt, senki, azaz SENKI nem jár rosszabbul a Fidesz-KDNP-kormány által januártól bevezetett egykulcsos, tizenhat százalékos személyijövedelemadó-rendszerrel. Ezt is sokan komolyan vették, ám a februári fizetési csekket látva rá kellett döbbenniük, a kormány nem teljesítette legfontosabb választási ígéretét.

Olyannyira nem, hogy – a KSH friss kimutatása szerint – mind a reál-, mind a közszférában dolgozók átlag 2-2 ezer forintos bércsökkenést szenvedtek el az idén, s az Orbán-csomag keretében beharangozott megszorító intézkedések miatt további nettó bércsökkentéssel kell számolniuk. A 2011-es költségvetés, valamint az igazságtalan egykulcsos adórendszer csődje után tehát kisült az újabb narancsos bukta, s a Rogán-féle bérkommandó látványos bukása után már nyilvánvaló: a Fidesz átverte az embereket, amikor egy éve azonnali, nagyarányú adócsökkentést ígért minden magyar munkavállalónak.

Az MSZP május elsején, a munka és a munkavállalók ünnepén a Városligetbe vár mindenkit, aki tiltakozni akar a Fidesz-KDNP-kormány igazságtalan adórendszere, dolgozókat sújtó politikája ellen.