mszp.hu | Belföld | közlemény Budapest
2014. május 23. 15:50

Indítsuk újra Budapestet! - Tárgyalást kezdeményez az MSZP

Az április 6-i szavazás világosan megmutatta: Budapesten többségben vannak a változást, új vezetést, a város újraindítását akaró polgárok. A választók akaratát megértve az MSZP Budapest tárgyalást kezdeményez a demokratikus ellenzék parlamenti pártjaival. Egyeztetést és együttműködést szeretnénk a város újraindítása, a szabadság és az együttműködés helyreállítása, az odafigyelő, tiszta és biztonságos Budapest érdekében.

Budapest az ország szíve. Nagy baj, ha a szív működése akadozik. A várost sehová nem vezető, jövőtlen politika ejtette foglyul, amely saját fennmaradása érdekében összes erőforrását hajlandó lenne felélni és tönkretenni.

A város működéséhez szükséges erőforrások jelentős részét a kormány elvette. Ebben partnerre talált a várost vezető fideszesekben, akik a budapestieket magára hagyva ellenállás nélkül támogattak minden diktátumot.

Az MSZP Budapesti Elnöksége háromfős tárgyalódelegációt állított fel, amelynek vezetője a Budapesti Választási Bizottság vezetőjekéntHorváth Csaba főpolgármester-jelölt, tagjai Alexa György társadalompolitikai és Dr. Trippon Norbert ügyvezető alelnökök.

Az európai parlamenti választáson Magyarország megteremti Budapest és az EU együttműködésének lehetőségét. A következő hetek feladata, hogy meghalljuk a választók szavát és elérjük, hogy élni is tudjunk ezzel a lehetőséggel.

Ezért arra kérjük a parlamenti demokratikus ellenzék szereplőit, hogy az uniós választások után kezdjük meg az új Budapest megteremtéséhez és a széleskörű társadalmi összefogás megteremtéséhez szükséges egyeztetést.

MSZP Budapesti Területi Szövetsége