2011. március 09. 15:56

Indul nyomozás fideszes politikus ellen is?

A sajtó napok óta a fideszes képviselők botrányaitól hangos. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere két helyről vett fel költségtérítést, holott erre a törvény számára nem adott lehetőséget.

Zsiga a jogellenes gyarapodást elismerte, a Fidesz frakciójának etikai bizottsága tegnap el is marasztalta a képviselőt.

Az ügy kipattanása után derült ki, hogy Papcsák Ferenc, az ugyancsak fideszes országgyűlési képviselő, korábbi elszámoltatási biztos, Orbán Viktor személyes megbízottja, ugyanezt követte el. A Fidesz ezt a botrányt is vizsgálja.

Molnár Csaba, szocialista képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a Fidesz által is beismert törvényellenes cselekmények ügyében indít-e hivatalból büntetőeljárást. A képviselő szerint egy büntetőeljárásban megnyugtatóan tisztázható, hogy az országgyűlési képviselők szándékosan követték-e el cselekedetüket, mert ha így van, akkor az bűncselekmény elkövetésének gyanúját is megalapozhatja. A legfőbb ügyésznek tizenöt nap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a képviselő kérdésére.