mszp.hu | Belföld
2024. január 29. 11:16

Induljunk közösen! - A közelgő választásokon csak összefogva győzheti le az ellenzék a Fideszt

Induljunk közösen! - A közelgő választásokon csak összefogva győzheti le az ellenzék a Fideszt
Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP társelnökei hétfő reggel videóban számoltak be a Magyar Szocialista Párt által kezdeményezett aláírásgyűjtésről, melyet a demokratikus ellenzéki pártok közös indulásáért indítottak. A szocialista politikusok elmondták, közösen visszaszorítható, legyőzhető a Fidesz.

„Mint mindannyian tudjuk, idén június kilencedikén lesznek, egy napon az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások is. Hát nem véletlenül rendezte így Orbán. Mindkét választáson nagyon meg akarja verni az ellenzéket” – mondta el Kunhalmi Ágnes. A tét tehát nagy, a kormánypárt nem nyerhet az önkormányzatokban, pláne nem vehetik vissza a fővárost. Az MSZP éppen ezért figyelmeztet mindenkit arra, ha csak egyetlen párt kimarad az ellenzéki közös listából, akkor Budapesten azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, ez pedig a főváros visszavételével lesz egyenlő. Az MSZP társelnöke kiemelte, az európai parlamenti választáson is közös listát ajánl pártjával, hiszen nem szabad azt üzenni Európának, hogy Orbán Viktor megverhetetlen. „Csak együtt tudjuk a sok-sok szavazatot begyűjteni a Fidesszel szemben” – összegzett Kunhalmi Ágnes.

Komjáthi Imre elmondta, a Fidesz legyőzhető, ehhez azonban szükség van együttműködésre. „Elég a sumákolásból, elég az ellenzéki pártok veszekedéséből, elég a taktikázásból. Nem a pártelitek érdeke számít. A ti, a választók érdeke a fontos és az ország jövője a fontos!” – emelte ki az MSZP férfi társelnöke. Az MSZP ezért kampányt indít, a következő két hónapban minimum százezer ember aláírását szeretné összegyűjteni a párt, annak érdekében, hogy a közös indulásról meggyőzzék az ellenzéki pártokat. Közterületeken, az MSZP pártirodáin, valamint online is lehet támogatni az aláírásgyűjtést.

„Tartsatok velünk, támogassátok kezdeményezésünket, hogy együtt győzzük le a Fideszt, mert a Fidesz legyőzhető” – összegzett a videó végén Kunhalmi Ágnes.