Ingyen azeri wifi szívja le a magyarok adatait a vizes vébén

Ingyen azeri wifi szívja le a magyarok adatait a vizes vébén
Ha a magyar emberek személyes adatairól van szó, a Fidesz nem válogat az eszközökben. A vizes világbajnokságon például sajtóinformációk szerint egy olyan azeri hátterű cég ingyenes wifijét fogják üzemeltetni, amelynek szoftvere minden adatot leszív a felhasználók Facebook-, Twitter- vagy Instagram-profiljáról, elemzi azokat, és minden új belépésnél frissíti az új információkkal az adatbázist.
Adjon választ a Fidesz, mire használja az azeri hátterű Wandafi nevű cég a magyar emberek legszemélyesebb közösségi adatait!
 
Miért nem tájékoztatják a magyar embereket erről az adatgyűjtésről?
 
Emlékezhetünk: az úgynevezett „nemzeti konzultáció” során a Fidesz szintén magyar állampolgárok személyes adatait adta át titokban az orosz titkosszolgálatokkal együttműködő Yandex nevű cégnek.
 
Abban az ügyben Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos vizsgálatot indított, s bár az előírt 60 nap letelt, a mai napig nem tudni, hány magyar ember adata került orosz kézbe, és mi lett ezen adatok sorsa.
 
Az adatvédelmi biztosnak nyilvánosságra kell hoznia a vizsgálat eredményét, mint ahogy a mostani, kémkedő wifi kapcsán is felszólítjuk Péterfalvi Attilát: indítson vizsgálatot! A magyar polgárok adatait begyűjtő és elemző azeri wifi ügye ezen túlmenően nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet.
 
Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok