mszp.hu | önkormányzat 2014 Kecskemét
2014. szeptember 11. 13:13

Ingyenes óvoda és bölcsőde, valamint díjmentes buszközlekedés

Király József, Laskovics Diána és Halász Gábor, az MSZP kecskeméti képviselőjelöltjei jelentették be a sajtónak csütörtökön délelőtt, hogy programjukban az ingyenes óvodai és bölcsődei ellátás, valamint az ingyenes tömegközlekedés is szerepel.

A szocialisták helyi elnöke, Király József először megköszönte minden kecskemétinek, akik támogatták aláírásukkal jelöltjeiket, s ezzel lehetővé tették, hogy az MSZP mind a 15 választókörzetben önálló képviselőt indíthasson.

Eztán rátértek a Hírös Városiaknak kínált programpontokra, amelyek mint elmondták, teljes mértékben a lakosság visszajelzése alapján készültek, s ízig-vérig baloldali.

A legalapvetőbb vállalások között szerep például az ingyenes óvoda és bölcsőde, amely több tízezer forintot hagyhat a szülők zsebében. Emellett a városi buszozást is díjmentessé tennék, s ez nem csak az itt élő emberek számára jelenthet anyagi könnyebbséget, hanem környezetvédelmi szempontból is igencsak előnyös. Hozzátették, hogy ezen elképzeléseiket részletes, pontos számítások előzték meg, s a város iparűzési adóiból ez probléma nélkül finanszírozható. Király József hozzátette, hogy azt szeretnék, ha a Mercedes városában nem csak páran részesülnének a gyár előnyeiből, hanem Kecskemét egész lakossága.

A további alappontok között szerepel még a garázsadó eltörlése, az utak és járdák felújítása, s ezeknek folyamatos karbantartása. A kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeinek kialakítása, őrzött biciklitárolók kiépítésével együtt. A közbiztonság növelése a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével. Végül, de nem utolsó sorban pedig tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodást ígérnek. Így nem lesznek az előző évekre jellemző, KSE Kft-s 400 milliós fiktív számlázások a városháza közreműködésével, valamint több tízmilliós „szakértői, tanácsadói” megbízások.

Az MSZP jelöltjei:
1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter
2.vk. Hetényegyháza - Bálint Imre
3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László
4. vk. Széchenyiváros / Arany J. Isk. – Dobos József
5. vk. Széchenyiváros / Szentgyörgyi A. Isk. – Kalló Julianna 
6. vk. Széchenyiváros / Máriahegy – Dr. Dobos Adrienn
7. vk. Vacsihegy – Nagy Kálmán
8. vk. Belváros – Király József 
9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula
10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs 
11. vk. Műkertváros / Rendőrfalu / Kósafalu – Halász Gábor 
12. vk. Kisfái, Szeleifalu – Dr. Labuda Zsolt
13. vk. Árpádváros – Laskovics Diána
14. vk. Alsó – és Felsőcsalános / Szarkás / Kadafalva / Úrihegy – Szénási Tibor 
15. vk. Méntelek, Katonatelep, Borbás – Juhász Roland
A jelölti programokat a http://kecskemet-mszp.hu oldalon tekinthetik meg.