mszp.hu | Belföld | vízóra rezsicsökkentés
2015. augusztus 03. 15:21

Ingyenes vízóracsere: újabb fideszes átverés

A tavalyi országgyűlési választási kampány óta másfél év telt el, így kijelenthető: átverés volt a Fidesz ígérete az ingyenes vízóracseréről is.

Tavaly februárban a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos azt ígérte: „a mérőórákkal kapcsolatosan felmerülő összes költség ezentúl a szolgáltatókat terheli”. Ám a 168óra.hu  információi szerint a Fidesz rezsicsökkentésekért felelős munkacsoportja még mindig csak vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tehető a vízórák cseréje díjmentessé.

Az MSZP már felhívta a figyelmet, hogy míg a vízórákat más országokban 10-20 évig használják, a magyar vízmérőknek mindössze 4 év hitelességi ideje. A mérők ilyen gyakori cseréje tehát erősen indokolatlan, és mivel mintegy kétmilliárd forintba kerül évente, jóval többe kerül, mint a pontatlanságokból eredő bevételkiesés.

Amíg a fideszes rezsibiztos ígérget, az MSZP benyújtja a konkrét javaslatát ebben a kérdésben is. Javasoljuk a fogyasztó és szolgáltató számára egyaránt előnyös megoldást kínáló okosmérés bevezetését víziközmű terén is.

Heringes Anita
országgyűlési képviselő