Inkább a Honvédkórházra és ne stadionra költsön a kormány!

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a Videoton stadionjára, hanem a Honvédkórházra fordítson több mint hárommilliárd forintot - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Harangozó Tamás azt javasolta, hogy a kormány vonja vissza a stadion gyors befejezésére az országvédelmi alapból juttatott 3,3 milliárd forintról szóló döntést, és az összeget csoportosítsa át az egészségügyi intézménynek a legégetőbb gondjai kezelésére.
 
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja azt is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséről.
 
A szocialista politikus szerint ma Magyarországon betegellátási válsághelyzet van, amit az orvosokat és az ápolókat leginkább érintő kivándorlási válság csak súlyosbít.
 
Hozzátette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátó részlege több mint kétmillió magyar gyógyulásáért felel, és az érintettek véleménye szerint azonnali, radikális beavatkozás nélkül októberre összeomlik. 
 
Kifizetetlen túlórák, orvos-, nővér- és eszközhiány, vezetői felmondás jelzi az utolsó segélykiáltásokat - sorolta a problémákat.
 
Harangozó Tamás szóvá tette, hogy a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot csoportosított át a kórháznak, ebben azonban nincs benne az elmaradt túlórapénz fedezete.
 
Kitért arra, hogy idén a Honvédelmi Minisztérium az országgyűlési szakbizottságtól 1200 milliárd forint értékű pályázatnál kért közbeszerzés alóli felmentést, de ezekből egyetlen forint sem jutott a Honvédkórháznak.

Kapcsolódó párttagok