mszp.hu | Belföld, Gazdaság | netadó
2015. december 08. 17:15

Internet Konzultáció: nem valódi és nem a jövőt építi

Internet Konzultáció: nem valódi és nem a jövőt építi
Az Internet Konzultáció során nem vált egyértelművé, hogy a kormány nem adott magyarázatot a netadóval kapcsolatos múltbeli kezdeményezésükre, s továbbra sincs garancia arra, hogy nem állnak elő a jövőben a lakosságot és a teljes szektort érintő bármilyen más káros javaslattal.

Aggasztónak tartjuk, hogy a javaslatból kimaradtak olyan fontos kezdeményezések, mint az elektronikusan elérhető, fizetős információtartalmak áfájának csökkentése, vagy a digitális gazdaság támogatási igényének erőteljesebb hangsúlyozása.

Az országos konzultáció során a kormánypártok nem tartották fontosnak hatpárti és szakmai egyeztetést tartani, és az sem teljesen világos, hogy a konzultációval kapcsolatban mi volt pontosan a kormány szándéka – hacsak nem a közvélemény megnyugtatása.

Az InternetKonról szóló beszámoló korrektül összefoglalja magát a konzultációt. Mivel azonban a kormány szándékai nem világosak, az MSZP álláspontja az, hogy az anyag megállapításait semmiképpen sem lehet valódi, jövőt építő, innovatív, hosszútávra szóló eredménynek nevezni. A Gazdasági bizottság mai ülésén Velez Árpád, az MSZP szakpolitikusa ismertette a javaslatainkat Deutsch Tamással, az internetről szóló nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosával, akivel szeretnénk mielőbb megvitatni az előterjesztésünket.

Dr. Baja Ferenc
Internet- és Infokommunikációs Tagozat elnöke

Kapcsolódó dokumentumok

Az Internetkonnal kapcsolatos közlemény.pdf ( 286.37 kB )

Kapcsolódó párttagok