Ipkovich György az MSZP polgármesterjelöltje Szombathelyen

Ismét Ipkovich György ügyvédet, az MSZP városi szervezetének elnökét jelölik polgármesternek a szocialisták Szombathelyen az őszi önkormányzati választásokon - jelentette be szerdán sajtótájékoztatóján Nemény András, a párt megyei szervezetének elnöke.
Fotó: Vágvölgyi Bálint, nyugat.hu

Ipkovich György 2002-2010 között két cikluson át volt Szombathely polgármestere, komoly városvezetői tapasztalatokkal rendelkezik és új tervei is vannak - mondta a jelöltjüket bemutatva az MSZP megyei elnöke.

Hozzátette: Ipkovich György jelölését az összevont taggyűlésen egyöntetűen támogatta a tagság, és noha szavai szerint az "egyeztetések végére még nem került pont", annak a két pártnak sem volt ellenvetése, amelyekkel együtt indultak az országgyűlési választásokon.

Hangsúlyozta: minél szélesebb körű összefogással szeretnének nekiindulni ősszel az önkormányzati választásoknak, együtt kívánnak működni pártokkal és civil szervezetekkel is.

Szavai szerint képviselőjelölteket is ajánlanak szövetségeseik figyelmébe, de mivel az egyeztetések még zajlanak, a nevekről egyelőre nem kívánt bővebbet mondani.

Fotó: Vágvölgyi Bálint, nyugat.hu

Nemény András Ipkovich Györgyről szólva kiemelte: ő egy közismert és sokak által szeretett politikus, aki nem vált "ízig-vérig pártpolitikussá", kormánypártiként és ellenzékiként is a város érdekeit képviselte.

Ipkovich György azt hangsúlyozta, hogy a várospolitikát nem lehet pártalapon végezni, de nem lehet veszekedve sem folytatni, nyitottnak kell lenni mindenki felé, aki a várost építeni akarja, együtt kell működni a civil szervezetekkel, egyházakkal, szakmai szervezetekkel.

A polgármesterjelölt egy tíz pontból álló tervezetet vázolt, amelynek főbb elemei a város rendbetétele, a munkahelyteremtés, az ipari park bővítése, a fizetőparkolás megszüntetése, a tömegközlekedés olcsóbbá tétele, egy útfelújítási program elindítása, panelfelújítás, valamint városi járóbeteg-ellátás kialakítása szerepeltek.