Infópápa | Quaestor Klik
2015. március 21. 14:14

Irodánk nyitva áll a brókerbotrány károsultjai előtt

Gőgös Zoltán megismételte, irodájuk ajtaja nyitva áll a károsultak előtt, mindenkit arra bíztat, hogy tegyen feljelentést. Az ügy pápai vonatkozásairól is beszélt.

Gőgös Zoltán beszélt a pártja által indított akcióról, mellyel a brókerbotrány károsultjainak kívánnak segíteni oly módon, hogy az MSZP irodáiban és internetes felületein bárki számára elérhetővé tesznek egy büntető feljelentés mintát, melyet kitöltés után ingyenesen be lehet nyújtani a rendőrségre. Az országgyűlési képviselő kitért a brókerbotrány pápai vonatkozásaira is. - A DRB Bank csődjében érintve van a Honvéd Egészségpénztár mintegy 2 milliárd forintos vagyona, melyből jelenleg 20%-os költést engedélyeznek. Pápa katonaváros lévén itt helyben sok embert érint az ügy - mondta Gőgös Zoltán hozzátéve, levelet írtak a legfőbb ügyésznek, hogy kezdeményezze ennek az ügynek a közigazgatási eljárási vizsgálatát, így állami kártalanításra is lehet esély.

Az országgyűlési képviselő kitért a Jobbik hozzáállására is a brókerüggyel kapcsolatban. Gőgös Zoltán érthetetlennek tartja, hogy a radikális párt nem áll a károsultak mögé, csupán a felelősség kérdéséről beszél. Véleménye szerint a Fidesz és a Jobbik egy és ugyanaz, mind módszereiben, mind cselekvéseiben. 

Grőber Attila a délelőtti képviselő-testületi ülés témáiról beszélt. Az önkormányzati képviselő elmondta, ugyan számszerűen igaz az a megállapítás, hogy a város költségvetésében minden harmadik forintot fejlesztésre költenek, ám ha ebből a mintegy két és fél milliárd forintból levonjuk a stadionfejlesztésre szánt egymilliárdot, valamint az előző évekről áthúzódó fejlesztéseket, akkor azt látjuk, hogy mindössze 10 új fejlesztést kezdődik idén, 145 millió forint összegben, a 10 választókerület fejlesztésére pedig 65 millió forintot sikerült elkülöníteni, céltartalék megnevezéssel. Tavaly ősszel egy sárga füzet járta be a várost, melyben a leendő fejlesztések szerepeltek sok-sok milliárd forintért, ehhez képest érdemi előterjesztéseket nem láttam - fogalmazott Grőber Attila.

A képviselő a szociális ellátórendszer támogatásával kapcsolatban elmondta, hogy a városnak azért kell nagyobb összeget fordítania ezen célra, mivel a normatív állami támogatás ebben az évben jelentősen csökkent.

A pápai oktatási intézmények helyzetével kapcsolatban is volt véleménye Grőber Attilának. Mint ismeretes, a pápai oktatási intézmények fenntartása 2012-ben került át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (KLIK), melyért évente mintegy 329 millió forintot fizet az önkormányzat éves szinten. - Véleményem szerint a következő 3-4 hónapban alaposan végig kell gondolni, hogy az önkormányzat a későbbiekben is ezt a formát választja-e. Én azt fogom javasolni, amennyiben a jelenleg ismert adatok júniusban is megerősítést nyernek, hogy a város a közintézmények működését vegye vissza és ne adja a KLIK-nek - fogalmazott a politikus.