mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 05. 15:04

Iskolakezdés a gazdasági és foglalkoztatási válság idején

Iskolakezdés a gazdasági és foglalkoztatási válság idején
A magát plakátokon több milliárdért családbarátnak hirdető kormány a cafeteriába tartozó iskolakezdési támogatást úgy megadóztatta tavaly, hogy így már a munkáltatóknak nem éri meg ezt a juttatást a dolgozók számára elérhetővé tenni.

Ezzel a Fidesz átlagosan 20-40 ezer forintot vett ki a családok zsebéből és akkor még nem beszéltünk azokról a százezrekről, ahol a kormány elhibázott válságkezelésének következményeként utcára kerültek a családfenntartók. Ők miből veszik meg az iskolatáskát, tornacuccot, füzeteket és az egyéb szükséges eszközöket?
 
Tudjuk, hogy az iskolakezdés évről évre egyre nagyobb terhet jelent a szülők számára, ismert a döntéshozók előtt, hogy a munkanélküliség csúcsokat dönt, ennek ellenére az Orbán-kormány nem akar segíteni a családokon. A Fidesz közömbös tétlensége miatt pedig az a helyzet alakult ki, hogy a nyár végi időszakban menetrendszerűen felpörög a személyi kölcsönök piaca, amiben az iskolakezdés sajnos nagy szerepet játszik.
 
Az MSZP ahogy eddig, úgy most is világosan fogalmaz ebben az ügyben is: a családok eladósítása, a kormány mellébeszélése helyett valódi megoldást kell nyújtani családoknak, vissza kell adni a cafeteriát, meg kell emelni a családi pótlék összegét és az iskolakezdés terheinek csökkentése érdekében augusztusban plusz egyhavi családi pótlékot kell adni a családoknak.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő