mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 11. 16:15

Iskolakezdés COVID idején: még mindig haloványan fog az állami KRÉTA!

A koronavírus hullámai – első vagy második, az ebben az esetben mindegy – mai tudásunk szerint ősszel felerősödnek. Ez az időszak a tanév kezdetével egybe fog esni.

Kormányközeli információk arról szólnak, hogy addigra a KRÉTA rendszert annyira megerősítik, hogy annak használata minden tanár és diák számára biztonságosan hozzáférhető lesz. Akár a hibrid rendszer (személyes részvétel és digitális tananyag feldolgozás), akár ismét kizárólagosan a digitális oktatás lép életbe, az érintetteknek – legyen az szülő, diák, iskola – joga van a pontos tájékoztatáshoz, tudniuk kell, hogy melyik esetben milyen kötelezettség hárul majd rájuk!

A tanároknak pedig nemcsak a felturbózott KRÉTA használatára, hanem az ingyenes internet-hozzáférésre, a digitális tananyag „konzervekre”, és legalább leíró jelleggel hasznos útmutatók közzétételére lenne szükségük azért, hogy azt a káoszt elkerülhessék, amely első alkalommal, márciusban 72 óra alatt, minden segítség nélkül zúdította a nyakukba a digitális oktatás kötelezettségét!

Az MSZP elvárja, hogy a különböző helyzetekből adódó lehetőségekről és felelősségekről a kormány mielőbb számot adjon a megfelelő felkészülés érdekében!

Bízzunk abban, hogy a magyarok számára elkerülhető egy újabb, három hónapos bezártság, de jobb félni, mint megijedni, jobb felkészülni, mint fejetlenül kapkodni!

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke