mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 24. 15:59

Ismerik az emberek Karácsony Gergelyt: ő az ideális miniszterelnök

Ismerik az emberek Karácsony Gergelyt: ő az ideális miniszterelnök
Karácsonyt az egész országban látják és ismerik, képes konszenzust teremteni a demokrata pártok között és garantálja a nemzeti egységet kormányfőként is – állítja az MSZP.

Észak-kelettől Dél-Dunántúlig mindenhol jó híre van Karácsony Gergelynek, aki az összefogást hirdeti és valósítja meg, amerre csak jár. Most, az ellenzéki előválasztás jelöltállítás idején is az a tapasztalat, hogy a megosztó politika után a nemzeti egység alapvető megteremtését tőle várják az emberek – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedd reggel az ATV Start című műsorában.

Kunhalmi Ágnes elmondta, első körben nem a biztos helyeken gyűjti a jelöltállítási ajánlásokat választókerületében az emberektől, hanem éppen a bizonytalan kertvárosi, lakótelepi részeket célozza meg, sőt még a lakásokba való hidegkopogtatásos módszertől sem riad vissza. „Én egy Karácsony-Kunhalmi kampányt csinálok a XVIII. kerületben és jönnek az aláírások: sok száz választóval beszélgettem és köszönöm az ajánlásokat” – számolt be arról, hogy már 250-300 lakáson is túl van.

A hétfőn kezdődött jelölt-támogató aláírásgyűjtés eddigi tapasztalatait összegezve megerősítette, magas részvételre számítanak az ellenzéki előválasztáson. „Érzik az emberek, hogy egy autoriter rendszerben egy demokratikus eszközt próbálunk ki, hogy be vannak vonva a döntésbe”.

A sikeresen megoldódott, átmeneti pécsi MSZP és Párbeszéd közti jelöltállítási érdekellentétről elmondta, végül mégis az előzőleg visszalépett Mellár Tamás lett a szövetség közös jelöltje. „Az, hogy Karácsony Gergely odament és ezt az ügyet elrendezte, azt mutatja, amit egyébként a választók a XVIII. kerületben is ajtóról ajtóra bizonyítottak, hogy Gergely az, aki állandóan a pártok és a pártok szereplői között konszenzust tud teremteni. (…) És ez az, ami Karácsony Gergelyt megerősíti, hogy a fővárosban is most már, az önkormányzati választások óta tulajdonképpen újra ás újra a hat párt között konszenzust teremt” – mutatott rá.

„Nem elég az, hogy hat párt abban döntött, hogy 10 év után először legyen közös miniszterelnök-jelölt, közös jelöltek, közös lista (…) most dől el az is, hogy képesek vagyunk-e belátni mindannyian azt, amit nagyon sok választó is mond, hogy integráló személyiség kell. Ebben a történelmi helyzetben, ilyen politikai körülmények között ma annak van ereje, aki ezt a hat pártot nemcsak, hogy összefogja a választások pillanatában, de össze is tudja tartani” – húzta alá a szocialista politikus. Leszögezte, az előválasztásnak komoly szerepe lesz a hat ellenzéki párt erőviszonyainak felmérésében, de a fő cél a Fidesz leváltása és a közös lista.

Végül, az MSZP társelnöke kérdésre beszélt arról is, hova fordulhatnak az emberek, ha igénybe akarják venni az MSZP iskolakezdési támogatását. „Az MSZP helyi irodáit keressék – szép számmal vagyunk az országban (…), egy nagyon nagy hálózatban működik a Szocialista Párt. A pandémia idején is sok tízmillió forintot költöttünk például laptopokra (…), most iskolakezdésre a nagycsaládosoknak és a szegényeknek segítünk a saját fizetésünkből. Ezek minimális dolgok, de talán jól mutatja azt, hogy az MSZP miért akar majd kormányon egy szociális államot építeni” – emelte ki.

Kapcsolódó párttagok