Ismét az emberek fizethetik meg a kormány alkalmatlanságának árát

A hírek szerint az Európai Bizottság számos operatív program magyarországi, uniós finanszírozását függeszti fel ideiglenesen. Az uniós alapokból történő támogatáskifizetések felfüggesztése révén hazánk 500-600 milliárd forint fejlesztési forrástól eshet el vagy jelentős mértékű bírságok fizetésére kényszerülhet.

Az Orbán-kormány alkalmatlanságának egy újabb bizonyítéka ez. Az MSZP megütközéssel tapasztalja, hogy a Fidesz ténykedése révén ismét a magyar embereken csattan az ostor.

A magyarországi fejlesztések 97 százaléka uniós forrásból valósul meg, ami nem kis mértékben járul hozzá hazánk gazdasági növekedéséhez is. Ennek ellenére a kormány legújabb „sikere” mindössze annyi, hogy az előző negyedévihez képest is gyakorlatilag csak stagnál a gazdaság.

A kormány a felelőtlen forrás fel nem használással, a soha vissza nem térő alkalmak elszalasztásával ismét bizonyította, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.

Ezért felszólítjuk az ország nemzetközi kapcsolatait „hidegháborús keretek közé helyező” Orbán-kormányt, fejezze be a szabadságharcot a szövetségeseinkkel és az ország lakosságával szemben!

Ha arra sem alkalmasak, hogy a rendelkezésre álló források értelmes, hatékony felhasználását az ország és a magyar emberek érdekében biztosítsák, akkor mitől lennének alkalmasak a további kormányzásra?

Gúr Roland,
az MSZP külügyi szakértője