Ismét dr. Varga László az MSZP megyei elnöke

Ismét dr. Varga László az MSZP megyei elnöke
Ismét dr. Varga László országgyűlési képviselőt választotta meg az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökévé a párt megyei tisztújító küldöttgyűlése május 22-én. A küldöttek egyhangúlag szavaztak bizalmat újra a tisztséget 2014 óta betöltő dr. Varga Lászlónak.

A küldöttgyűlés által elfogadott állásfoglalás szerint a Magyar Szocialista Párt célja egyértelmű: olyan országot kell teremteni, ahol az emberek békében, normális körülmények között élhetnek, megélhetnek. Ezért követeljük a fizetésemelést, ezért kritizáljuk a nyugdíjemelés nevetséges mértékét. Ezért sürgetjük az egészségügy és az oktatás rendbetételét, ezért szállunk harcba az önkény és az intézményesített lopás ellen. Ezért kezdeményezünk népszavazásokat, ezért aggódunk a fiataljaink jövője miatt.

Ugyanakkor tudjuk, a közrend és a köznyugalom biztosítása is éppolyan fontos, mint a szociális biztonság megteremtése. Ebben viszont a kormányzat mellett felelőssége van az önkormányzatoknak, a társadalmi szervezeteknek és végső soron Magyarország minden polgárának. Ezért kulcskérdés az érintett szereplők hatékony együttműködésének megteremtése.

A Magyar Szocialista Pártnak küzdenie kell minden olyan törekvés ellen, amely a földhasználatot a haverok kiváltságává teszi. Az állam nem hagyhatja magára azokat a térségeket, ahol esélytelen a piaci alapú megélhetés! Ehhez szükség van a közösségi földvagyonra. A földet birtokló közösség pedig az állam vagy az önkormányzat kell, hogy legyen.

 

Az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete

Kapcsolódó párttagok