mszp.hu | Belföld
2024. március 05. 15:45

Ismét leszavazták a kormánypárti képviselők az MSZP családok megsegítését célzó javaslatait

Ismét leszavazták a kormánypárti képviselők az MSZP családok megsegítését célzó javaslatait
Az MSZP ismét kezdeményezte a családi pótlék összegének emelését, a kormánypárti képviselők a Népjóléti Bizottság keddi ülésén azonban leszavazták azt. Szabó Sándor országgyűlési képviselő elmondta, pártja megháromszorozná a családi pótlék összegét, inflációkövetővé tenné ezt, valamint a tanévkezdést megelőzően kétszeres támogatást biztosítana.

Évek óta nyújtja be az MSZP a családi pótlék emeléséről javaslatát, a keddi napon a Népjóléti Bizottság ismét tárgyalta ezt, a kormánypárti képviselők azonban nem támogatták. Ez komoly probléma, hiszen kiemelten fontos volna ma a gyermekes családok számára a családi pótlék emelése, ugyanis ennek összege 14 éve nem emelkedett egy forinttal sem.

Az MSZP javaslata azért is volna fontos, hogy az állam végre felismerje, anyagi áldozatvállalásra van szükség a gyermekek mindennapi életének megkönnyítésére. Fontos volna, hogy a pénzbeli támogatás jelentősen emelkedjen, hiszen ez tényleges segítséget jelentene a családoknak.

Szabó Sándor elmondta, pártja javaslata azt tartalmazta, hogy a családi pótlék összege a jelenleginek a háromszorosára emelkedjen, ez minden évben az infláció mértékével emelkedjen, az iskolakezdést megelőzően pedig a támogatási összeg duplázódjon meg. A kormánypárti többség nem támogatta ezt a javaslatot, az MSZP azonban nem adja fel a küzdelmet, hiszen ma Magyarországon a családok számára olyan mértékű támogatást kell nyújtani, mely valódi és érdemi segítséget nyújt, ebben fog a párt a következő időszakban is érdemi lépéseket tenni.

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12

Kapcsolódó párttagok