2012. augusztus 16. 18:36

Istállóból lett gyerekszoba

Tóth Imre fideszes képviselő gyerekszobája valószínűleg az istálló volt. Ezért természetes neki, hogy lekancázta Nyírbátor szocialista polgármesterét.

Sajtójelentések szerint Tóth Imre fideszes önkormányzati képviselő egy blogbejegyzésében "lekancázta" Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét. A fideszes képviselő sajátos megnyilvánulására nyírbátori asszonyok hívták föl a figyelmem, akik szerint megdöbbentő, hogy egy politikus ilyen hímtahó módon beszél politikai ellenfeléről, aki éppenséggel egy nő.

Személyesen is beszéltem Nyírbátorban való tartózkodásom alatt a polgármester asszonnyal, aki elmondta, hogy számára nem újdonság Tóth Imrétől ez a megnyilvánulás, csak azt nem érti, hogyan nyilatkozhat a fideszes képviselő úr olyan ülésről, amin ott sem volt. A képviselő testületi ülés nyilvános, a helyi televízió közvetíti. A város lakossága ismeri Tóth Imre stílusát, akire a helytálló érvelés helyett mindig az arrogancia a jellemző, de most minden határt átlépett. Hogyan nevezheti az ülésen résztvevő, az iskolájukért aggódó pedagógusokat és szülőket kirendelt „pribékeknek”? A képviselőtestület üléseit pedig „bugyiháborúnak”.

Tóth Imre nyírbátori frissen leváltott Fidesz elnök sértő, és a város polgármesterének emberi és női méltóságát is meggyalázó kijelentései túlmennek azon a határon, amelyet mi, szociáldemokraták és európaiak, egyszerű polgárok elutasítunk. Ez a hozzáállás és viszonyulás embertársainkhoz, politikustársainkhoz, sőt magához a nőkhöz, szinte mindennapos a fidesz részéről.

Azért, hogy ez a fajta tuloktempó ne hatalmasodjon el rajtunk, mindannyian felelősek vagyunk, így Tóth Imre nyírbátori frakcióvezető is. Aki bár önéletrajza szerint „értelmiségi” családból származik, ez megnyilvánulásain meglehetősen kevéssé látszik. Abban bízunk, hogy legalább három gyermekének kész emberséget, tiszteletet, alázatot tanítani. Ha ezen képes elgondolkodni?!

Gurmai Zita,
MSZP Nőtagozat elnöke
Európai parlamenti képviselő