Isten éltesse, Elnök úr!

Megteremtője és méltó képviselője volt a Köztársasági Elnök intézményének, amelyre máig büszkék lehetünk, és amiért ezúttal is köszönet jár Göncz Árpádnak. A 91. születésnapját ünneplő Árpi bácsit Mesterházy Attila, pártunk elnöke köszönti.

Tisztelt elnök úr!

Tisztelettel köszöntöm Önt születésnapja alkalmából. Olyan, ma is közmegbecsülésnek örvendő államférfit tisztelünk Önben, aki nem csak hivatalában, hanem magánemberként is intézményt teremtett Magyarországon. Megteremtője és méltó képviselője volt a Köztársasági Elnök intézményének, amelyre máig büszkék lehetünk, és amiért ezúttal is köszönet jár Önnek.

Sokan vagyunk, akik büszkék vagyunk arra, hogy Ön volt Magyarország köztársasági elnöke. Úgy tartjuk Önt számon, mint aki elnöksége idején a legnépszerűbb személyiség tudott maradni, mint aki életünk részévé vált, aki egy ország számára csak Árpi bácsi maradt.

Küzdelmes élete során jelet hagyott az élet más területén is: munkásságában számon tartjuk igényes műfordításait, azt, hogy az angol és amerikai irodalom számos kiemelkedő alkotását Ön ismertette meg velünk, magyar olvasókkal.

Kérem, fogadja őszinte jókívánságaimat. Sok erőt, jó egészséget, további hosszú életet kívánva Önnek és családjának:

Mesterházy Attila

elnök-frakcióvezető