mszp.hu | Belföld | hír tv rágalmazás
2014. május 30. 12:54

Ítéletet a Hír TV-s rágalmazás ügyében

Veres János és Helmeczy László adott tájékoztatást egy hétfőn hozott, még nem jogerős ítéletről, amely a Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezetőjét, lapszerkesztőjét marasztalja elva Veres János, Helmeczy László és Tóth Viktor sérelmére elkövetett rágalmazás ügyében.

2008. augusztus 1-én robbant egy Célpontos „bomba”, eszerint szocialista körök kábítószeres ügybe akartak keverni ártatlan Hír TV-s munkatársakat. Csak a dramatizált változatot ismerhettük meg a Hír TV-ből, s végig hazudtak rólunk – vázolta a történetet dr. Helmeczy László, aki azt is kijelentette: bár az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de öt év után mégiscsak tisztázta őket a bíróság a Hír tévés rágalmak ügyében.

Villányi Károlyt bűnösnek mondták ki három rendbeli folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, ezért a bíróság 12 nap közérdekű munka büntetésre ítélte, amelyet fizikai munkakörben kell végrehajtani. Amennyiben a vádlott munkavégzési kötelezettségének önként nem tesz eleget, úgy a bíróság ezt fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatja, 6 napi munkavégzés 1 napi fogháznak felel meg. Emellett 15 napon belül köteles megfizetni 10.000 Ft-ot a magánvádlók jogi képviselőjének, dr. Helmeczy Lászlónak.