mszp.hu | Belföld
2024. május 28. 12:29

Itt a bizonyíték: így indít a Fidesz álcivileket a választásokon

A 16. kerületi önkormányzati választási kampány egyértelműen a legfőbb bizonyítéka annak, amit már többször elmondtunk: a Fidesz nem csupán két listát indított az európai parlamenti választásokon, valamint két főpolgármester-jelöltet Budapesten, de a 16. kerületben két fideszes polgármesterjelöltjük, valamint több civilnek nevezett fideszes jelöltjük is van.

A tipikus állatorvosi ló esete a 16. kerületi önkormányzati kampány. A Fidesz mellett itt indul a XVI. Kerületi Közösségi Egyesület is. Polgármesterjelöltjük az a Ferenczi Zoltán, aki civilben a kerületi fideszes újság főszerkesztője, és aki korábban a kerület országgyűlési képviselőjéről, Vajda Zoltánról azt mondta: "Szatmárynak négy fia van, Vajdának három lánya. Ha már az ágyban nem tudott bizonyítani, megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik..."

A XVI. Kerületi Közösségi Egyesület egyik képviselőjelöltje pedig az a Szücs Ferencné Piroska, aki Facebook oldalán nem is rejti véka alá, hova fog szavazni, és mire buzdítja a kerületieket. Május 27-én ugyanis azzal a felirattal osztotta meg a nyilvántartásba vételét igazoló képet: „Hamarosan itt van a szavazás Csak a FIDESZ”, majd szintén május 27-én egy reel-videóban látható az oldalán, hogy a kerületi fideszes polgármesterrel, Kovács Péterrel, valamint a Fidesz főpolgármester-jelöltjével, Szentkirályi Alexandrával fotózkodott ölelkezve.

Látható: a civilnek nevezett jelöltek már nem is rejtik el, hogy valójában fideszesek. A 16. kerület szavazóinak csak azt tudjuk ajánlani: aki nem a Fideszre akar szavazni, az szavazzon a több civil szervezet és ellenzéki pártok támogatásával indított Csizmazia Ferenc polgármesterjelöltre és csapatára.

Csizmazia Ferenc önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt

Vajda Zoltán országgyűlési képviselő