Itt a KEHI vizsgálat eredménye a hortobágyi legelőpályázatokról: felér egy vádirattal!

A Fidesz lopásalapú kormányzását ismét leleplezte egy hivatalos dokumentum: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) hortobágyi legelőpályázatokról készült jelentéséből kiderül, hogy a pályázatokon a valódi állattartók helyett előre kijelölt szereplők nyertek, akik a nem létező állatállományukat csak a pályázat idejére bérelték, és azóta sem végeznek semmilyen érdemi mezőgazdasági tevékenységet.

A KEHI jelentés árulkodó dokumentumai a idekattintva érhetők el.

Mindez újfent igazolja, hogy igenis szükség van a Fidesz-ellenes népszavazásra, szükség van arra, hogy a magyar emberek aláírásukkal megállítsák a féktelen kormányzati lopásokat!

A KEHI vizsgálati jegyzőkönyv úgy került a birtokomba, hogy Fazekas miniszter egyik barátja megtette azt a szívességet, hogy beperelt, a bíróság pedig elérhetővé tette számomra is a KEHI jelentését – ami valójában egy vádirat a Fidesz földlopása ellen. Úgy vélem, mindezt kötelességem közzétenni, hogy mindenki láthassa, hogyan lopják el Orbán emberei az Európai Uniós pénzeket a földeken keresztül.

A földlopással kapcsolatban eddig már több feljelentést is tettünk, de a nyomozás minden esetben rendkívül vontatottan halad. Azt sem értjük, hogy a KEHI miért nem tett feljelentést az általuk feltárt nyilvánvaló bűncselekmények miatt. Hiába látszik, hogy a földeket felveri a gaz, és nincs semmilyen legeltetés, a pályázatokon nyertes állítólagos gazdálkodókat a minisztérium még ellenőrizni sem hajlandó.

Ugyancsak felháborító, hogy a Miniszterelnökség agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatainak nyerteseit is irányított pontozással, az összes foglalkoztató ágazatot kihagyva jelölték ki. Egy fillért sem kapnak a tejelő tehenészetek, a hízómarha- és juhtartók, a szőlő-és gyümölcsültetvények (ez utóbbi különösen Bács-Kiskun megyében tetten érhető). Az ő támogatásuk helyett trükkös számításokkal adtak pénzt azokra a fideszes haverok által használt horizontális szántóterületekre, melyeknek sem foglalkoztatási, sem pedig környezet-gazdálkodási jelentőségük nincs. Különösen árulkodó, hogy míg a horizontális szántók esetében már 50 százalékos eredménnyel lehetett nyerni, addig a többi ágazatnál – például a gyepterületeknél, szőlő és gyümölcsültetvényeknél – a 70 százalékos eredmény sem volt elég az eredményes pályázathoz.

Az MSZP követeli, hogy a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség vizsgálja felül az AKG pályázatokat és vonja vissza a minden szakmai alapot nélkülöző döntéseket! Erre a jövedelem-kiegészítésre azok jogosultak, akik hozzájárulnak a vidéki foglalkoztatáshoz és a magyar gazdaság fejlődéséhez!

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó dokumentumok

kehi_vizsgalat_dokumentumai.pdf ( 1.78 MB )