mszp.hu | Belföld
2015. szeptember 11. 14:26

Itt az idő a Fidesznek - a bocsánatkérésre és valódi együttműködésre

A Fidesz hónapok óta gyűlöletkampányt folytat nemcsak a menekültekkel, hanem az MSZP-vel szemben is. Bevándorláspártinak bélyegeztek bennünket, amikor a határrendészet és a menekültügyi hatóság megerősítésére, a menekülttáborok kapacitásainak növelésére, vagy éppen az embercsempészés szigorúbb büntetésére tettünk javaslatot. Hazaárulónak neveztek minket akkor a múlt héten azért is, mert nem szavaztuk meg a tranzitzónák felállításáról szóló törvényüket. 

A gyűlöletkampányt tökélyre fejlesztették, ám mikor ezrével kezdtek el jönni a menekültek, csak kapkodást és káoszt láttunk. Most, hogy nagy a baj, és valóban cselekedni kell, a kormány pontról pontra az MSZP-s javaslatokat hajtja végre.

Ma már nem bevándorláspárti, hanem nemzetmentő javaslat az embercsempészekkel szembeni keményebb fellépés, a rendőrség megerősítése, a menekülttáborok kapacitásának növelése? Lázár János tegnapi sajtótájékoztatója után már nem hazaáruló, aki értelmetlennek tartotta a kormány által javasolt tranzitzónát?

Itt az idő, hogy a Fidesz bocsánatot kérjen a magyar emberektől! Azért, mert semmit nem tett, hogy Magyarország felkészült legyen a januárban előre jelzett menekültválságra, és mert a magyar emberek biztonságának garantálása helyett káoszba taszította az országot, miközben sok esetben a menekültek - köztük kisgyermekek és várandós nők - legelemibb ellátását sem volt képes megszervezni.

Felszólítjuk a Fideszt, hogy a káoszhoz vezető rögtönzések helyett a jövőben már a benyújtásakor vegyék komolyan javaslatainkat! Az MSZP ugyanis az a józanul gondolkodó parlamenti párt, amely a válsághelyzet hatékony, jogállami megoldásában érdekelt.

Felszólítjuk a kormányt, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében a kialakult helyzet kezeléséhez kérjen és fogadjon el pénzügyi, technikai, és ha szükséges, humánerőforrás segítséget az Európai Uniótól!

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke