Itt az idő! – csökkenteni az áfát

Örömteli, hogy a Fidesz végre kezdi felmérni, mekkora bajt csinált a gazdaság- és adópolitikájával nem csak a magyar háztartásoknak, hanem a munkavállalók tízezreit foglalkoztató agráriumnak is.

Bíztató, hogy a zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet és az agrárkamara immár közös közleményben szorgalmazza az alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentést. Az utóbbi első embere ugyanis fideszes országgyűlési képviselő is, így nincs más dolga, mint saját képviselőtársainak meggyőzése.

Itt az idő, hogy a Fidesz most már ne csak beszéljen, hanem tegyen is valamit a bajba jutott élelmiszeripar megmentéséért! Az MSZP által javasolt 22%-os áfacsökkentést magyar családok százezrei támogatták aláírásukkal.
 
Az MSZP törvényjavaslata az agrár- és élelmiszeripari szakma bevonásával és egyetértésével készült. Elfogadása esetén a baromfi- és sertéshúson felül a fehér és félbarna kenyér, a tejtermékek, bizonyos sajtok, az Európában megtermelhető zöldségek és gyümölcsök, a tojás, és az édesvízi halak áfája is 22%-kal csökkenhetne már akár novembertől!

"Azonnali, érdemi áfacsökkentésre van szükség" – mondtuk napra pontosan egy évvel ezelőtt is: http://mszp.hu/video/afacsokkentes_kell. Itt az idő, hogy a még döntéshozási helyzetben lévő fideszes politikusok is tegyenek valamit a megoldásért!

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke