Itt az idő Polt Péter elszámoltatására és lemondására!

Itt az idő Polt Péter elszámoltatására és lemondására!
Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független bíróságról és számoltassa el és mondassa le a zátonyra futott perek legfőbb felelősét, Polt Pétert!
Nem a bíróságok és nem is a jogszabályok a felelősek azért, hogy a Fidesz politikai megrendelését teljesítő ügyészek koncepciós perei sorra zátonyra futnak. Arról sem a bíróságok és a törvények tehetnek, hogy az ügyészség a vörösiszap-katasztrófa ügyében képtelen azokkal szemben vádat emelni, akiket felelősség terhel. Még kevésbé elfogadható, hogy a Fidesz parlamenti vizsgálatokkal akar nyomást gyakorolni a bíróságokra.
 
Vizsgálatot folytatni a korrupt és tehetetlen ügyészségi vezetők ellen kell annak kiderítésére, hogy hogyan lehetséges az, hogy olyanokkal szemben emelnek vádat, akiket a bíróságok rendre felmentenek, miközben a mai kormányhoz és konkrétan Orbán Viktorhoz köthető, nyilvánvalóan bűncselekménygyanús ügyekben, mint például a trafikmutyi, az állami földek politikusok kezére játszása, vagy a miniszterelnök gázszerelőjének és fogorvosának milliárdossá tétele, nem indítanak vizsgálatot!
 
Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független magyar igazságszolgáltatásról, és az igazi felelősöket, vagyis az ügyészséget és annak vezetőjét, Polt Péter legfőbb ügyészt számoltassa el!
 
Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke